2014-07-19 03:46:06
Φωτογραφία για Αμερικανικός Τύπος: Η χειρότερη καταστροφή σε μια βάρβαρη διαμάχη
Με την ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία συνδέουν άμεσα την κατάρριψη του αεροσκάφους Boeing 777 της εταιρείας Malaysia Airlines αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Νιου Γιορκ Τάιμς, σε κύριο άρθρο της, χαρακτηρίζει την κατάρριψη του αεροπλάνου ως τη «χειρότερη, μέχρι στιγμής, καταστροφή σε μια ολοένα και πιο βάρβαρη διαμάχη που θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε τερματιστεί εδώ και πολύ καιρό».

Η εφημερίδα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ο άνθρωπος που μπορεί να σταματήσει την ουκρανική διαμάχη είναι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, αφενός καλώντας τους ρωσόφωνους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία να σταματήσουν τις επιθέσεις τους, αφετέρου τερματίζοντας τη ροή χρημάτων και βαρέος οπλισμού σε αυτές τις ομάδες».

Επίσης, τονίζεται ότι «ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δικαιώθηκε πλήρως για την ανακοίνωσή του περί της επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, οι οποίες αν και δεν πρόκειται να αλλάξουν τη στάση του κ. Πούτιν, θα καταστήσουν σαφές στον ίδιο —από κοινού με τις λιγότερο σκληρές, αλλά εξίσου σημαντικές κυρώσεις της ΕΕ— ότι η Δύση δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει στις θέσεις της στο θέμα της Ουκρανίας».


Η Ουάσιγκτον Ποστ σε κύριο άρθρο της, υποστηρίζει ότι «οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν πρέπει να επιτρέψουν στη Ρωσία και στους πράκτορές της να καλύψουν το τρομερό έγκλημα με το τζετ των μαλαισιανών αερογραμμών. Αντίθετα, θα πρέπει να επιμείνουν να διεξαχθεί διεθνής έρευνα, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να εξακριβωθεί ο τρόπος με τον οποίο κατερρίφθη το αεροπλάνο και από πού προέρχονταν τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του».

Στη συνέχεια, υπογραμμίζει ότι «από την πλευρά της, η κυβέρνηση Πούτιν πρέπει να κληθεί να στηρίξει μια τέτοια έρευνα. Παράλληλα, οι δυτικές κυβερνήσεις πρέπει να σταματήσουν να επιτρέπουν σε συμφέροντα να παρεμποδίζουν σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τη στάση της έναντι της Ουκρανίας. Και προς τιμήν της, η κυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε προχθές νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αν και ο Λευκός Οίκος συνεχίζει να αποτρέπει τη λήψη ισχυρότερων μέτρων που θα προκαλούσαν σοβαρή ζημιά στο ρωσικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα εξανάγκαζαν τον κ. Πούτιν και τις ελίτ του να επιλέξουν ανάμεσα στην επίθεση στην Ουκρανία και το οικονομικό μέλλον της Ρωσίας», όπως επισημαίνεται.

Η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ τονίζει ότι «η Ρωσία αντιμετωπίζει έντονη κριτική για τη συντριβή του αεροπλάνου, για την οποία οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι κατέπεσε από ένα πύραυλο εδάφους-αέρος». Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ο Λευκός Οίκος επέκρινε δριμύτατα τη Ρωσία, λέγοντας ότι έχει δώσει στους αυτονομιστές βαριά όπλα και ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο κατηγόρησε τους "τρομοκράτες" για την κατάρριψη του αεροσκάφους, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος επέκρινε την Ουκρανία, καλώντας για μια αντικειμενική έρευνα».

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Politico (Ουάσινγκτον) προβάλλει το θέμα, διατυπώνοντας την άποψη ότι «το αεροπορικό δυστύχημα εντείνει την πίεση από τη Δύση για το θέμα της Ουκρανίας» υπογραμμίζοντας επίσης ότι «η συντριβή του αεροπλάνου δημιουργεί πολύ περισσότερα ερωτήματα, παρά απαντήσεις, αλλά ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: οι θάνατοι περίπου 300 ανθρώπων θα προκαλέσει νέες πιέσεις του Λευκού Οίκου και των Ευρωπαίων ηγετών για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και την αντιμετώπιση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ