2012-04-25 12:18:03
Φωτογραφία για Άρχισε η «μουρμούρα» στην Συγγρού για την σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας
Σύμφωνα με εγγυρότατες πληροφορίες από τον τρίτο όροφο της Συγγρού, έντονη είναι η «μουρμούρα» απο τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ το οποίο ομολογουμένως στερείται «μεγάλων» ονομάτων.

Χωρίς να λείπουν αξιόλογες όντως υποψηφιότητες, οι υψηλές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα για «βαρύγδουπα» ονόματα από τον ακαδημαικό χώρο και τις ένοπλες δυνάμεις δεν επιβεβαιώθηκαν. Απορία προκάλεσε το γεγονός ότι αν και μέχρι χτες συμπεριλαμβάνονταν ως σίγουροι σε όλα τα δημοσιεύματα στις τρεις πρώτες θέσεις ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Φράγκος και ο καθηγητής Στεφανάδης, τελικά δεν συμπεριελήφθησαν στην κορυφή του ψηφοδελτίου. Ήδη ο κ. Φράγκος έδειξε την δυσαρέσκειά του δηλώνοντας ότι «παραμένει με την στολή του και δεν τον αφορά η πολιτική».

Στην πρώτη θέση τελικά τοποθετήθηκε ο Χαράλαμπος Αθανασίου, πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Πρόκειτε για μία επιλογή «χαμηλών τόνων» αφού αποτελεί την ήρεμη δύναμη στον συνδικαλιστικό χώρο της δικαιοσύνης. Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που ήθελαν στην πρώτη θέση ένα «βαρύ» όνομα του Πολιτισμού όπως την Κ. Δημουλά.


Ο Ηλίας Κονοφάγος, Χημικός Μηχανικός αποτελεί μία επιλογή του Προέδρου της ΝΔ η οποία σηματοδοτεί την σημασία που έχει για την ΝΔ η ΑΟΖ. Αποτελεί όμως «δεύτερη» επιλογή μπροστά στον καθηγητή Ν. Λυγερό ο οποίος δεν επιλέχτηκε αν και είχε εκτεθεί πολύ πρόσφατα υπέρ της ΝΔ στην παρουσίαση του βιβλίου του Β. Κικίλια στο Μέγαρο Μουσικής.

Αλλά και η συμμετοχή του Θόδωρου Λαμπράκη, γιου του ιστορικού αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, μάλλον αναξιοποίητη πηγαίνει στην όγδοη θέση στην οποία ορίστηκε να συμμετέχει.

Εντύπωση προκαλεί ότι για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια δεν περιλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο, έστω και στην συμβολική δωδέκατη θέση, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Α. Παπαμιμίκος, αν και συμμετέχει άλλο στέλεχος της γαλάζιας νεολαίας (η υπεύθυνη Περιβάλλοντος Δήμητρα Λυγούρα) στην ενδέκατη θέση. Μάλιστα από πολλούς ερμηνεύεται ως κίνηση δυσαρέσκειας του Προέδρου απέναντι στον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ αφού θα μπορούσε κάλλιστα να συμπεριλάβει και αυτόν στην 12 τιμητική θέση.

Η γκρίνια στην γαλάζια παράταξη συνεχίζεται και σύντομα θα σας εχουμε και άλλα νέα..
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ