2014-07-21 09:53:44
Φωτογραφία για Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου θα φέρει το θέμα των αμερικανικών κυρώσεων η Ρωσία
ITAR-TASS.  Η Μόσχα σκοπεύει να θέσει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) το ζήτημα των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Αλεξέι Ουλιουκάγεφ, χθες, μετά τη συνάντηση των υπουργών Εμπορίου του G20, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Σίδνεϊ.

Εμείς οπωσδήποτε θα αναβαθμίσουμε το θέμα στο πλαίσιο των κανόνων του ΠΟΕ, παρουσιάζοντάς το στο γενικό συμβούλιο του Οργανισμού, πιθανότατα κάνοντας χρήση των διαδικασιών επίλυσης διαφορών. Μέχρι τώρα αποφεύγαμε τέτοιου είδους κινήσεις, με την ελπίδα οι Αμερικανοί εταίροι μας να υιοθετήσουν μια πιο ισορροπημένη στάση. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη κι έτσι δεν μας άφησαν άλλη επιλογή»τόνισε χαρακτηριστικά ο Ουλιουκάγεφ.

Ο Ρώσος υπουργός ανέφερε ότι δεν είναι προετοιμασμένος να συζητήσει πόσο σοβαρές θα είναι οι συνέπειες των αμερικανικών κυρώσεων στη ρωσική οικονομία:  

«Πρέπει να αναλύσουμε το θέμα πολύ προσεκτικά. Οι αρνητικές συνέπειες μπορεί να μην είναι και τόσο μεγάλες. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι Αμερικανοί εταίροι μας έχουν υπερβεί μια συγκεκριμένη γραμμή και αυτό το γεγονός δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα ευνοϊκό κλίμα για τους επενδυτές, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος της ρωσικής οικονομίας ακόμα και υπό το καθεστώς των κυρώσεων».

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ