2014-07-21 17:53:17
Φωτογραφία για Η άγνωστη παραλία Ξι της Κεφαλλονιάς κερδίζει τις εντυπώσεις των τουριστών
Το νησί της Κεφαλλονιάς είναι αντικειμενικά ένας από τα πιο όμορφα νησιά του Ιόνιου Πελάγους.

Μπορεί στις ταξιδιωτικές περιγραφές και τους οδηγούς να πρωταγωνιστεί η παραλία του Μύρτου με τα επιβλητικά βράχια και τα ψηλά κύματα, όμως μια άλλη παραλία, άγνωστη στο ευρύ κοινό, είναι εκείνη, που εντυπωσιάζει και προκαλεί την περιέργεια των τουριστών.

Φυσικά, αυτή η παραλία δεν είναι άλλη από την παραλία του Ξι.

Στο νότιο τμήμα της Κεφαλλονιάς, οκτώ χιλιόμετρα από το Ληξούρι, σε έναν όρμο, που αν τον κοιτάξει κάνει από ψηλά μοιάζει με το γράμμα «Ξι» (εξού και το όνομα) η αμμουδιά έχει ένα βαθύ κεραμιδί χρώμα, εντελώς διαφορετικό από το χρώμα της άμμου σε όλες τις άλλες πλαζ του νησιού, αλλά και της χώρας.

Μάλιστα, σε συνδυασμό με τον άργιλο που υπάρχει στο βυθό, δημιουργείται μια χρωματική πανδαισία, που όμοιά της δεν υπάρχει.

Αυτό, βέβαια, δεν είναι το μόνο στοιχείο που κάνει τη συγκεκριμένη παραλία να ξεχωρίζει ανάμεσα στις άλλες του νησιού. Σε αντίθεση με τα βαθιά νερά των υπολοίπων, στην παραλία Ξι τα νερά είναι ρηχά και η πρόσβαση ιδιαίτερα εύκολη.

Επίσης, λόγω της αργιλώδης σύνθεσης της άμμου, μπορεί κανείς να απολαύσει μια φυσική και δωρεάν θεραπεία spa, μιας και η άμμος αυτή βοηθάει στον καθαρισμό και την σύσφιξη του δέρματος.

Ακολουθούν φωτογραφίες, όπως δημοσιεύτηκαν στο iefimerida:

 
 
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ