2014-07-21 23:14:06
Φωτογραφία για Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής στο διατηρητέο κτήριο της οδού Πολυγνώτου στην Πλάκα
O Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός πραγματοποίησε επίσκεψη στο χώρο του διατηρητέου κτηρίου της οδού Πολυγνώτου 2-4, στο οποίο η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί έργα συντήρησης και αποκατάστασης, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες αποκατάστασης της φέρουσας ικανότητας του κτηρίου, εργασίες αποκατάστασης τοιχοποιιών, αποκατάστασης στέγης, ξυλουργικές εργασίες, καθώς και εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης οροφογραφιών και τοιχογραφιών με την εποπτεία και την έγκριση των Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, έτσι ώστε να στεγαστούν σύντομα οι Υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου. Υπολογίζεται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το Α΄ τρίμηνο του 2015.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο έργο που αποσκοπεί στη διατήρηση και ανάδειξη της ιστορικής και διδακτικής αξίας του κτηρίου, το οποίο κατασκευάστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, αλλά συντελεί και στη λειτουργική και αισθητική του αναβάθμιση προκειμένου να αποτελέσει και πάλι σημείο αναφοράς στην περιοχή της Πλάκας. Δεδομένου ότι το κτήριο βρίσκεται δίπλα στη Ρωμαϊκή Αγορά με θέα την Ακρόπολη είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει κέντρο διεθνούς ακτινοβολίας».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρέστησε και εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ