2014-07-22 09:00:41
Φωτογραφία για Παραδόθηκαν στη Μαλαισία τα μαύρα κουτιά του Boeing
Σε αξιωματούχους κι εμπειρογνώμονες της Μαλαισίας παρέδωσε τα μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροπλάνου ανώτερο στέλεχος... των φιλορώσων αυτονομιστών, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

«Εδώ είναι, τα μαύρα κουτιά», είπε ο Αλεκσάντρ Μποροντάι σε ένα δωμάτιο γεμάτο με δημοσιογράφους στην έδρα της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Στη συνέχεια οι φιλορώσοι αυτονομιστές και οι εμπειρογνώμονες από τη Μαλαισία υπέγραψαν ένα έγγραφο, το οποίο σύμφωνα με τον Μποροντάι ήταν ένα πρωτόκολλο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παράδοσης των μαύρων κουτιών του αεροπλάνου που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία.

Ο συνταγματάρχης Μοχάμεντ Σάκρι του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Μαλαισίας, που παρέλαβε τα ευρήματα είπε κατά τη διάρκεια της παράδοσης ότι τα δύο μαύρα κουτιά ήταν «σε καλή κατάσταση».

Ταυτόχρονα οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν την κατάπαυση του πυρός σε μια ακτίνα 10 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους για να διευκολυνθεί η έρευνα για τα αίτια της πτώσης του boeing, που σύμφωνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες καταρρίφθηκε από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το έδαφος που ελέγχουν οι αυτονομιστές.


Ρωσία: η έρευνα να γίνει υπό την εποπτεία της διεθνούς κοινότητας

Την ίδια ώρα, η Ρωσία ζήτησε η έρευνα για την κατάρριψη της πτήσης MH17 να διεξαχθεί και να καθοδηγηθεί από την «διεθνή κοινότητα» και όχι από την Ουκρανία, όπως είπε η πρέσβειρα της χώρας στη Μαλαισία.

«Η κατάσταση είναι μοναδική η περιοχή είναι μια εμπόλεμη ζώνη. Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να είναι ευέλικτη σε αυτό και να ενεργεί κατά τρόπο αποδεκτό από όλες τις πλευρές» είπε η πρέσβειρα της Ρωσίας στη Μαλαισία, Λιουντμίλα Βορομπγιέβα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ