2014-07-22 11:01:20
Φωτογραφία για Πάτρα: Το πρόγραμμα προβολών στο θερινό Σινέ Κάστρο στο Ρίο έως τις 6 Αυγούστου 2014
Αξιόλογες κινηματογραφικές ταινίες έχει προγραμματίσει το θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο, λίγο πιο κάτω από τον σιδηροδρομικό σταθμό έως και τις 6 Αυγούστου 2014.

Από τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014 έως και την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014 θα προβάλλεται η βραβευμένη φέτος με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας «12 Χρόνια Σκλάβος» του Στιβ Μακουίν. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Τσιούτελ Έτζιοφορ, Μπραντ Πιτ, Μάικλ Φασμπίντερ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Πολ Ντάνο, Σάρα Πόλσον και η Λουπίτα Νιόγκο που τιμήθηκε με το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου.

Διάρκεια: 134′.

Η νέα ταινία του Στιβ ΜακΚουίν, σκηνοθέτη των ταινιών “Shame” και “Hunger” βασίζεται στην αυτοβιογραφία που έγραψε ο Σόλομον Νόρθαπ το 1853.

Ένας ελεύθερος μαύρος, ζούσε στη Νέα Υόρκη μέχρι τη στιγμή που ξαφνικά απήχθη και πουλήθηκε ως σκλάβος. Ο Σόλομον που βρέθηκε αντιμέτωπος με την σκληρότητα αλλά ταυτόχρονα και την καλοσύνη του ιδιοκτήτη του, αγωνίστηκε για να παραμείνει ζωντανός και να διατηρήσει όση αξιοπρέπειά του είχε μείνει. Δώδεκα ολόκληρα χρόνια θα ζήσει αυτό το Γολγοθά, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε την ευκαιρία να γνωρίσει έναν Καναδό, που θα του αλλάξει τη ζωή μια για πάντα.


Aπό την Πέμπτη 24/7 έως και την Κυριακή 27/7 έχει προγραμματιστεί η κωμική περιπέτεια «ΧΙΛΙΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ» που στα Αμερικάνικα ταμεία έφτασε τα 45 εκατομμύρια σε εισπράξεις.

Σκηνοθεσία: Σεθ ΜακΦάρλαν

Πρωταγωνιστούν: Σεθ ΜακΦάρλαν, Σαρλίζ Θέρον, Λίαμ Νίσον, Αμάντα Σέιφριντ, Τζιοβάνι Ριμπίζι, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Σάρα Σίλβερμαν

Κατηγορία: Κωμωδία

Διάρκεια: 112'

Ένα εκατομμύριο τρόπους να πεθάνεις στο γέλιο υπόσχεται η νέα εκκεντρική κωμωδία – γουέστερν, με φόντο την επικίνδυνη Δύση του 19ου αιώνα, που φέρει την υπογραφή του σαρδόνιου και πάντα αιχμηρά καυστικού Σεθ ΜακΦάρλαν (Family Guy), στη δεύτερη μεγάλη ταινία του μετά το ξεκαρδιστικό Ted.

Κρατώντας τον ρόλο του πρωταγωνιστή, σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού, ο ΜακΦάρλαν υποδύεται έναν δειλό αγρότη που το μόνο που επιθυμεί διακαώς είναι να φύγει από το πολεμοχαρές Δυτικό Μέτωπο, κι ο οποίος προσπαθεί να εντυπωσιάσει την πρώην κοπέλα του (Αμάντα Σέιφριντ) κομπάζοντας στο πλευρό τής πάντα εκθαμβωτικής Σαρλίζ Θέρον, που του μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πώς να σημαδεύει κατευθείαν στις καρδιές των γυναικών. Όταν κληθεί σε μια δύσκολη μονομαχία με τον δολοφονικό Λίαμ Νίσον, στο ρόλο του κακοποιού συζύγου της Θέρον, ο (εκ)κεντρικός ήρωας θα χρειαστεί κάτι πολύ παραπάνω από καλή εκπαίδευση στη σκοποβολή: θα χρειαστεί κουράγιο και τύχη βουνό.

Θα ακολουθήσει από 28 έως και 30 Ιουλίου 2014 η ταινία «ΟΣΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ» σε σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Κέρτις.

Πρωταγωνιστούν: Ντόνoλ Γκλίσον, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μπιλ Νάι,Τομ Χολάντερ, Μάργκοτ Ρόμπι.

Κατηγορία: Ρομαντική Κομεντί

Διάρκεια: 123'

Υπόθεση:

Μία ρομαντική κομεντί από τον ειδήμονα του είδους σεναριογράφο-συγγραφέα Ρίτσαρντ Κέρτις που συνδυάζει με μοναδική γλυκύτητα έρωτα, δεύτερες ευκαιρίες και επιστροφή στο χρόνο για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως τελικά η ζωή είναι για να τη ζεις στο έπακρο καθημερινά, δίχως πρόβα.

Ένας νεαρός, ασκούμενος δικηγόρος, μόλις συμπληρώνει το 21ο έτος της ηλικίας του, ανακαλύπτει (από τον πατέρα του που του το εκμυστηρεύεται) ότι, όπως όλοι οι άντρες στην οικογένειά του, έτσι κι εκείνος έχει πλέον τη δυνατότητα να ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μάλιστα, σε όποια χρονική στιγμή του παρελθόντος του επιθυμεί, και να διορθώνει ό,τι θέλει. Ο πρωταγωνιστής, αρχικά, αποφασίζει, όπως κάθε νεαρός της ηλικίας του, να χρησιμοποιήσει αυτό το δώρο προκειμένου να αποκτήσει φιλενάδα, και γι’ αυτό γυρίζει πίσω, κάθε φορά που κάνει κάτι λάθος στον τομέα του φλερτ και των σχέσεων ώστε να το δοκιμάσει μια δεύτερη φορά. Όμως, αυτό το ταξίδι, παρά τα δώρα που φέρνει, δεν είναι πάντα ευχάριστο ή εύκολο, ούτε πανάκεια για κάθε λύπη ή απογοήτευση που αναπόφευκτα προκύπτουν στη ζωή Aπό την Πέμπτη 31/7 έως την Τετάρτη 3/8, έχει προγραμματιστεί να παιχθεί η Γαλλική κωμωδία «ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑΜΕ».

Σκηνοθεσία: Φιλίπ Ντε Σοβερόν

Πρωταγωνιστούν: Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λομπί, Άρι Αμπιτάν, Μέντι Σαντούν, Φρεντερίκ Σο, Ελοντί Φοντάν

Κατηγορία: Κωμωδία

Διάρκεια: 97'

Υπόθεση:

H Μαρί και ο Κλοντ Βερνέιγ, είναι ένα παραδοσιακό ζευγάρι της μεσοαστικής Γαλλικής κοινωνίας, και έχουν τέσσερις υπέροχες κόρες. Οι τρεις από αυτές, η Ιζαμπέλ, η Οντίλ και η Σεγκολέν, έχουν παντρευτεί ξένους γαμπρούς. Όταν η τέταρτη, η Λορ, τους ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί τον Σάρλ, οι γονείς της είναι τρισευτυχισμένοι! Ένας γαλλικός παραδοσιακός γάμος επιτέλους! Η Λορ όμως έχει παραλείψει μία σημαντική λεπτομέρεια… ο Σάρλ είναι από την Αφρική. Ξεκαρδιστικές σκηνές με τη Μαρί να έχει πέσει σε κατάθλιψη και τον Κλοντ να προσπαθεί να σαμποτάρει το γάμο.

Τέλος από την Δευτέρα 4 Αυγούστου έως και την Τετάρτη 6 Αυγούστου, θα προβληθεί η δραματική ταινία «Αύγουστος» σε σκηνοθεσία: Τζον Γουέλς.

Πρωταγωνιστούν: Μέριλ Στριπ, Τζούλια Ρόμπερτς, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Άμπιγκαϊλ Μπρέσλιν, Τζούλιετ Λούις

Κατηγορία: Δράμα

Διάρκεια: 121'

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Τρέισι Λετς, το οποίο έχει ανέβει με μεγάλη επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ. Η ιστορία εξετάζει διάφορες οπτικές της ενδοοικογενειακής παθογένειας, με χιούμορ και συγκίνηση.

Η ταινία παρουσιάζει το οικογενειακό δράμα των Γουέστον, μιας οικογένειας που ζει στην Οκλαχόμα και είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης. Μια μητέρα που σέρνεται ανάμεσα σε διάφορες ουσίες και αλκοόλ, αποκαλύπτοντας καλά κρυμμένα μυστικά. Μια κόρη που βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρίση μέσα στο γάμο της και την υπόλοιπη οικογένεια να συγκεντρώνεται στο σπίτι για να στηρίξει τη μητέρα - όταν παράλληλα ο επίσης αλκοολικός πατέρας εξαφανίζεται.

Οι Μέριλ Στριπ και Τζούλια Ρόμπερτς προτάθηκαν για το Όσκαρ ερμηνείας.

Ώρες έναρξης προβολών:22:00 και ΤΡΙΤΗ- ΠΕΜΠΤΗ 22:30.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ