2014-07-22 13:34:15
Φωτογραφία για Πύργος: Στις 5 και 6 Σεπτέμβρη στο πάρκο Κούβελου το Φεστιβάλ της ΚΝΕ Πλούσιο και εφέτος το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Συνέντευξη τύπου δόθηκε από τα μέλη της ΚΝΕ ενόψει των εκδηλώσεων του 40ου Φεστιβάλ. Η συνέντευξη έγινε από τις Έλενα Καούκη, γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Ηλείας της ΚΝΕ και Χριστίνα Ασημακοπούλου, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Ηλείας της. Η Έλενα Καούκη ανέφερε τα εξής:

«To φεστιβάλ της ΚΝΕ φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής.

Η 40χρονη πορεία του Φεστιβάλ είναι μια πορεία συνεχούς προσπάθειας να ξεπερνάμε δυσκολίες και δικές μας αδυναμίες, είναι μια συνεχής προσπάθεια κόντρα στη συνήθεια, μια πορεία πάντα προς τα μπρος, που το ανέδειξε στο μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα.

Σε μια πραγματική γιορτή των νέων των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, που μπορεί με ενιαίο χαρακτήρα να απλώνεται από άκρη σ άκρη σ όλη τη χώρα, με πλούτο εκδηλώσεων, συζητήσεων, δραστηριοτήτων, συνδυασμό πολλών μορφών Τέχνης και καλλιτεχνικών ρευμάτων.

Το Φεστιβάλ παίρνει διαρκώς υλικό από τις ανάγκες, τις διεκδικήσεις, τους αγώνες , τα όνειρα των νέων ανθρώπων, φωτίζοντας το δρόμο προς το μέλλον που μας αξίζει, αναδεικνύοντας τις αξίες και τα ιδανικά του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα
. Είναι πραγματικά μοναδικό , γιατί στήνεται από την αρχή μέχρι το τέλος, με τη συλλογικότητα, την ανιδιοτέλεια, την έμπνευση, την αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε, την αποφασιστικότητα, τη πρωτοβουλία των μελών και των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Δεν υπάρχει αντίστοιχο γεγονός που να κινητοποιεί, να ενεργοποιεί τόσες χιλιάδες νέους και νέες σ όλη τη χώρα.

Το Φεστιβάλ μας, σε πείσμα πολλών, αντέχει, ανανεώνεται, δυναμώνει.

Γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, δεν πέρασε στην αντίπερα όχθη. Παρέμεινε σάρκα από τη σάρκα των εργατών, του εργαζόμενου λαού και των παιδιών του.

Αντιμετωπίζοντας τη ζωή και τον αγώνα από τη σκοπιά των εργατικών λαϊκών συμφερόντων τα οποία δεν συναντιούνται πουθενά, δε συμβιβάζονται για κανένα λόγο με τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών των εφοπλιστών.

Το Φεστιβάλ μας αντέχει και εξελίσσεται γιατί αποτελεί μια πορεία μοναδική κι ανεξάντλητη στο χρόνο που συνεχίζει να εμπνέεται από τους ανθρώπους του μόχθου και τον πιο όμορφο στόχο που έχει βάλει η ανθρώπινη ιστορία, αυτόν της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

«Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων».

Σ’ αυτό το δρόμο συνεχίζουμε, όπως αναφέρει και το φετινό σύνθημα του φεστιβάλ. Με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

Για να φτιάξουμε ένα νέο κόσμο στο ύψος των ανθρώπινων αναγκών , στο επίπεδο των σύγχρονων δυνατοτήτων.

Στην Ηλεία το φεστιβάλ ξεκίνησε το ταξίδι του στις αρχές του καλοκαιριού με εκδηλώσεις που έγιναν στα δύο ΤΕΙ του νομού.

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε πραγματοποιήσαμε προφεστιβαλική εκδήλωση στον πεζόδρομο της Αμαλιάδας.

Το ταξίδι αυτό κορυφώνεται στις 5 και 6 Σεπτέμβρη στο πάρκο Κούβελου στον Πύργο.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ιστορικά αφιερώματα, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, επιδείξεις χορού και μαχητικών αθλημάτων, συναυλίες από ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Η κεντρική συναυλία θα γίνει από το Χρήστο Θηβαίο. Την κεντρική πολιτική ομιλία θα κάνει ο σφ Αριστείδης Δαμαλάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας του ΚΚΕ.

Καλούμε το σύνολο των εργατικών και λαϊκών οικογενειών του νομού μας να παρευρεθούν.»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ