2014-07-22 15:41:05
Φωτογραφία για Κινέζικα θα διδάσκονται από τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές 9 Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων
Την κινεζική γλώσσα θα διδάσκονται από τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές του Γυμνασίου Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων.

Σύντομα 21 εθελοντές Κινέζοι εκπαιδευτικοί θα έρθουν στη χώρα μας και θα στελεχώσουν εννέα σχολεία, ενώ τα μαθήματα θα αρχίσουν τον Οκτώβριο και θα διεξάγονται σε σταθερή εβδομαδιαία βάση σε δύο διδακτικές ώρες.

Στόχος του προγράμματος είναι τόσο η διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας όσο και η ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν χθες από τον υφυπουργό Παιδείας Αλ. Δερμεντζόπουλο μετά τη συνάντηση εργασίας που είχε με εκπροσώπους του Ινστιτούτου «Κομφούκιος».

Ο κ. Δερμετζόπουλος σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, τόνισε ότι «η εισαγωγή της κινεζικής γλώσσας εκτός σχολικού ωραρίου αποτελεί σημαντικόπαράγοντα στη σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών και συμβάλλει στη μόρφωση των παιδιών, ενισχύοντας τον θεσμό των Πρότυπων-Πειραματικών Σχολείων».

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Ινστιτούτου «Κομφούκιος», Yang Xiuquin, δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε να παρέχουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό για την παροχή ποιοτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών για την εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας. Είμαστε ικανοποιημένοι από την αυξανόμενη ζήτηση στην Ελλάδα για την εκμάθηση των Κινεζικών και ευχαριστούμε το υπουργείο Παιδείας για τη στήριξή του».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ