2014-07-22 20:13:20
Φωτογραφία για Εκτοξεύονται οι πωλήσεις των Καλάσνικοφ στις ΗΠΑ, μετά την ένταξη της Kalashnikov Consortium στη λίστα κυρώσεων
Κατακόρυφη άνοδο σημειώνουν οι πωλήσεις των γνωστών ρωσικών όπλων Καλάσνικοφστις ΗΠΑ τις τελευταίες μέρες. Οπως είναι γνωστό η εταιρεία κατασκευής Kalashnikov Consortium συμπεριλαμβάνεται στην νέα αμερικανική λίστα κυρώσεων κατά της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να απαγορευθούν οι εισαγωγές Καλάσνικοφ στην αμερικανική επικράτεια.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ήδη τα όπλα Καλάσνοκοφ τείνουν να γίνουν είδος εν ανεπαρκεία. Η πώληση των όπλων που βρίσκονται ήδη σε αμερικανικά καταστήματα και αποθήκες παραμένει νόμιμη, όμως η ανεπάρκεια και η εξαφάνιση από την αγορά θα οδηγήσει σε εκτόξευση την τιμή τους.

«Τα Καλάσνικοφ εξαφανίζονται πολύ γρήγορα από τα ράφια» δηλώνει ο εκπρόσωπος του δικτύου καταστημάτων όπλων K-Var Corp, Ρόμπερτ Κέλερ, συμπληρώνοντας πως το απόθεμα που έχει η εταιρεία του έχει ήδη εξαντληθεί, μετά από την ανακοίνωση των κυρώσεων. Η K-Var Corp προτίθεται να αποκτήσει νέο φορτίο Καλάσνικοφ από κάθε αμερικανικό προμηθευτή που διαθέτει τα ρωσικά όπλα, τόνισε ο Κέλερ.

Οι πρόσφατες αμερικανικές κυρώσεις συμπεριλαμβάνουν, εκτός από την Kalashnikov Consortium και την αμυντική Almaz-Antey, καθώς και τους ενεργειακούς γίγαντες Rosneftκαι Novatek, αλλά και τις ρωσικές τράπεζες  Vnesheconombank (VEB) και Gazprombank.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ