2014-07-22 21:09:06
Φωτογραφία για Απάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού σε Πρόεδρο ΠΟΕ - ΟΤΑ
Με αφορμή την προσωπική επίθεση που δέχθηκε από τον Πρόεδρο της ΠΟΕ - ΟΤΑ, κ. Μπαλασόπουλο, στο... ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, σε εκπομπή του κ. Πορτοσάλτε, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

«Η πράξη του κ. Μπαλασόπουλου, ενός δημοσίου υπαλλήλου, να παραδώσει στην κ. Δούρου, μια δημόσια λειτουργό, στοιχείο της εξάρτησης ενός αστυνομικού προκαλεί αλγεινή εντύπωση και τεράστια ερωτηματικά:

- Πώς βρέθηκε το κλομπ στην κατοχή του κ. Μπαλασόπουλου;

- Γιατί δεν το παρέδωσε στην Αστυνομία;

- Γιατί το πήρε η κ. Δούρου;

- Ποιό μήνυμα στέλνει στην κοινωνία αυτή η ενέργεια;

-Τί θα λέγαμε όλοι αν αντί για το κλομπ είχαν πάρει το όπλο ενός αστυνομικού;

Δυστυχώς, όλα αυτά τα θλιβερά φαινόμενα παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα, που μάλλον ονειρεύονται ορισμένοι και όχι σε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα όπως θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.


Το πιο λυπηρό είναι πως κανένας Εισαγγελέας δεν άκουσε και δεν είδε τίποτα.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει ένα μένος εναντίον μου. Ισχυρίζεται ότι ήθελε απλά να πει τις απόψεις της. Θυμίζω ότι αμέσως όταν ανέλαβα Περιφερειάρχης οργάνωσα από κοινού με την ΠΟΕ - ΟΤΑ ημερίδα όπου παρουσίασαν αναλυτικά όλες τις απόψεις τους. Επομένως ψεύδονται όταν λένε πως δεν τους άκουσα.

Ποιά είναι η αλήθεια; Δεν ήθελαν απλά να πούνε την άποψή τους. Ήθελαν να την επιβάλλουν. Ήθελαν να μην γίνει η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Με κάθε τρόπο. Ακόμα και με το ζόρι. Θυμίζω την εισβολή στο γραφείο μου και τους τραμπουκισμούς σε βάρος των υπαλλήλων εκεί. Θυμίζω την επίθεση στο Δήμαρχο της Αθήνας, τον κ. Καμίνη. Θυμίζω τον ξυλοδαρμό του Δημάρχου Συκεών, του κ. Δανιηλίδη, που υπέστη και καρδιακό επεισόδιο.

Το μίσος τους προς το πρόσωπό μου έχει τις εξηγήσεις του: Δεν χαρίστηκα σε στελέχη τους όταν υπήρξαν παραβατικές συμπεριφορές και τους παρέπεμψα στο Πειθαρχικό. Θυμίζω την περίπτωση κορυφαίου στελέχους δίπλα στον κ. Μπαλασόπουλο που κυκλοφορούσε παράνομα με τζιπ εργοληπτικής εταιρείας.

Και το τεράστιο ερώτημα είναι: Με αυτούς θα συνδιοικήσει η κ. Δούρου;

Κάποιοι κύριοι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, έχουν παρεξηγήσει την έννοια του συνδικαλισμού. Αντί να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων, θεωρούν ότι μπορούν να επιβάλλουν τις δικές τους πολιτικές σε εκλεγμένες από το λαό διοικήσεις.

Εμείς πολεμήσαμε τη μαφία των σκουπιδιών και δεχθήκαμε απίστευτο πόλεμο λάσπης γι’ αυτό. Όλοι αυτοί πού ήταν τόσα χρόνια; Γιατί σιωπούσαν; Τότε όλα ήταν καλά; Τί κρατούσε το στόμα τους κλειστό;

Είναι γνωστό σε όλους ότι εξυγιάναμε τον ΕΔΣΝΑ, εξαλείψαμε τα χρέη του και λειτουργήσαμε αποτελεσματικά τα δυο αυτά χρόνια. Αυτό ενόχλησε τους βολεμένους 30 ετών, που έκαναν το άσπρο μαύρο.

Γι΄ αυτό δέχθηκα προεκλογικά απίστευτο πόλεμο ψεύδους και λάσπης.

Είναι, όμως, πολύ γνωστό το ρητό που λέει πως: «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, μπορείς να ξεγελάς λίγους όλο τον καιρό, αλλά δεν μπορείς να ξεγελάς όλους όλο τον καιρό».

Και τίποτα δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια για πάντα. Θα είμαστε εδώ και θα έχουμε πολλά να πούμε. Και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα υπέρ των πολιτών». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ