2014-07-23 02:58:11
Φωτογραφία για ΚΕΔΕ: Όχι στην εξόφληση οφειλών από φανάρια και ηλεκτροφωτισμό δρόμων
Αδιανόητη ακόμη και ως σκέψη, θεωρεί το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών να κληθούν Δήμοι της Αττικής να καταβάλουν οφειλές προς τη ΔΕΗ, για παροχή ηλεκτροφωτισμού και τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών, οι οποίες ποτέ δεν έχουν βεβαιωθεί.

Να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη αρμοδιότητα μέχρι το 2011 ανήκε στο ΥΠΕΚΑ, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία αρνήθηκε να αναλάβει την άσκησή της, καθώς δεν της μεταφέρθηκαν οι αναγκαίοι πόροι.

Ειδικότερα, με σημερινή επείγουσα επιστολή προς την ΚΕΔΕ, το Υπουργείο Εσωτερικών της κοινοποιεί πρόταση διάταξης, σύμφωνα με την οποία καταγεγραμμένες οφειλές από τη ΔΕΗ στην Περιφέρεια Αττικής έως 31- 12-2013, που προήλθαν κυρίως από την παροχή ηλεκτροφωτισμού και λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών, αφού αφαιρεθούν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις, θα εξοφληθούν από τους προϋπολογισμούς της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων της χωρικής αρμοδιότητάς της και ότι το αναλογούν ποσό θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ τονίζει, ότι ουδέποτε η ΔΕΗ χρέωσε σε Δήμο τον ηλεκτροφωτισμό και τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών, ούτε φυσικά υπάρχει βεβαίωση τέτοιων χρεών από τη ΔΕΗ στους Δήμους, καθώς δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές τους.

«Άρα», τονίζει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, «το θέμα δεν αφορά σε καμία περίπτωση τους Δήμους και οποιαδήποτε ρύθμιση χρεών δεν μπορεί να τους αφορά. Σε κάθε περίπτωση, αν το Κεντρικό Κράτος θέλει να προχωρήσει στην εξόφληση υποχρεώσεων προς τη μικρή ΔΕΗ, αυτό δεν μπορεί να το φορτώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ