2014-07-23 09:05:08
Φωτογραφία για Μπαράζ συλλήψεων κατά αστυνομίας και MIT στην Τουρκία
Δεκάδες υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής αστυνομίας συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, με αιφνιδιαστική επιχείρηση, σε 22 επαρχίες της Τουρκίας, με την κατηγορία ότι ανήκουν στο «παρακράτος». Τουλάχιστον 40 ήταν οι συλληφθέντες στην Κωνσταντινούπολη, στους οποίος απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατασκοπεία, παράνομη παρακολούθηση και ηχογράφηση συνομιλιών αξιωματικών ασφαλείας.

Το νέο κύμα συλλήψεων προφανώς συνδέεται με τη διαρροή συνομιλίας από το γραφείο του υπουργού των Εξωτερικών Νταβούτογλου, που αποκάλυπτε τις τουρκικές προβοκάτσιες στην Συρία. Άλλοι κατηγορούνται για την αποκάλυψη των σκανδάλων που είχαν, προς στιγμή, κλονίσει την κυβέρνηση Ερντογάν, τον περασμένο Δεκέμβριο και κατηγορούνται ότι σχετίζονται με το κίνημα του Γκιουλέν.

Συνολικά σε όλη τα χώρα συνελήφθησαν 134 άτομα, εκ των οποίων περισσότερα από 50 είναι στελέχη της αστυνομίας. Άλλοι 15 από τους συλληφθέντες είναι πρώην πράκτορες και στελέχη της ΜΙΤ.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ξεχωρίζουν ο Γιούρτ Αταγιούν, πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης και ο Ομέρ Κοσέ, επίσης πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της τουρκικής αστυνομίας. Τουλάχιστον άλλοι τρεις στρατηγοί της αστυνομίας βρίσκονται μεταξύ των συλληφθέντων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ