2014-07-23 21:09:29
Φωτογραφία για Στοιχεία για ύποπτη μετακίνηση των ουκρανικών Buk πριν και μετά τη συντριβή του Boeing 777 δίνει στη δημοσιότητα η Μόσχα
RIA Novosti

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την τραγωδία με το Mαλαισιανό Boeing έδωσε χθες στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, παρουσιάζοντας δορυφορικές εικόνες με τις θέσεις αλλά και τη μετακίνηση των ουκρανικών Buk στην περιοχή, πριν και μετά τη συντριβή του μοιραίου αεροσκάφους.

Πηγή: Andrei Stenin / RIA Novosti

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αντρέι Καρταπόλοφ, έδωσε στη δημοσιότητα δορυφορικές εικόνες, όπου διακρίνονται οι θέσεις των πυραυλικών συστημάτων από τις 14 μέχρι και τις 18 Ιουλίου.

«Επειδή έρχονται στο φως της δημοσιότητας πολλές και αντικρουόμενες πληροφορίες σε σχέση με την συντριβή του επιβατικού αεροσκάφους Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έκρινε αναγκαίο να δημοσιεύσει στοιχεία που υπόκεινται σε αντικειμενικό έλεγχο και τα οποία βρίσκονται στη διάθεση του Γενικού Επιτελείου», υπογράμμισε ο κ. Καρταπόλοφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.


Στη συνέχεια, ο κ. Καρταπόλοφ παρουσίασε δορυφορικές εικόνες όπου καταγράφονται οι θέσεις συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας του ουκρανικού στρατού. Οι τρεις πρώτες από εικόνες έχουν ληφθεί στις 14 Ιουλίου.

«Η πρώτη εικόνα δείχνει τα αντιαεροπορικά συστήματα «Buk» σε περιοχή που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα βορειο-δυτικά της Λουγκάνσκ. Στη φωτογραφία, βλέπετε καλά και την αυτοκινούμενη μονάδα ενώ η άλλη φωτογραφία δείχνει τους σταθμούς ραντάρ κοντά στο Ντονέτσκ.

Στην τρίτη εικόνα - εξηγεί ο κ. Καρταπόλοφ - καταγράφεται η τοποθεσία που βρίσκονται τα συστήματα αεράμυνας στην περιοχή του Ντονέτσκ. Είναι σαφώς ορατή η αυτοκινούµενη µονάδα εκτόξευσης, και περίπου 60 μονάδες στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού», επισήμανε ο ρώσος Αντιστράτηγος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, φωτογραφίες ελήφθησαν από την εν λόγω περιοχή  και στις 17 Ιουλίου, κατά την ημέρα της συντριβής του Boeing.

«Παρακαλώ σημειώστε ότι λείπει ο εκτοξευτής. Η πέμπτη φωτογραφία δείχνει, το πρωί της ίδιας ημέρας κοντά στο χωριό Ζαρόσενσκογε, που βρίσκεται 50 χιλιόμετρα ανατολικά από το Ντονέτσκ και 8 χιλιόμετρα νότια του Σαχτιόρσκ, ότι έχει ανιχνευθεί το σύστημα "Buk"- σημείωσε συμπληρώνοντας πως - «το ερώτημα είναι γιατί το σύστημα βρισκόταν κοντά στην περιοχή που ελέγχεται από τους αυτονομιστές, λίγο πριν από την τραγωδία; Φωτογραφίες από την περιοχή αυτή στις 18 Ιουλίου έδειξαν ότι το σύστημα μετακινήθηκε από την προηγούμενη θέση του» κατέληξε ο κ. Καρταπόλοφ. 

Διαβάστε επίσης: Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Το μοιραίο Βoeing 777 ήταν στην εμβέλεια των ουκρανικών Buk κατά τη στιγμή της συντριβής

Μόσχα: Στην διάθεση της ερευνητικής επιτροπής του ICAO τα νέα στοιχεία για το μαλαισιανό Boeing

Το πρωτότυπο άρθρο με τις δορυφορικές εικόνες βρίσκεται στην ιστοσελίδα RIA.RU.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ