2014-07-23 22:14:07
Φωτογραφία για Πάτησε ... Κρήτη ο Φούχτελ - Τουρισμός, προϊόντα και αυτοδιοίκηση οι λόγοι της επίσκεψης
Συνθήκες μυστικότητας επιδίωκε ο Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει κρυφή την επίσκεψή του στην Κρήτη... Λίγο μετά τις 15.30, ο Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ βρισκόταν στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, όπου συνάντησε και χαιρέτισε εγκάρδια τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν ήδη εκφραστεί από φορείς και συλλόγους ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας και εντεταλμένος στην Ελλάδα της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για την Ελληνογερμανική συνεργασία, βρίσκεται σήμερα στην Κρήτη για την προετοιμασία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2015 και αφορά στην προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών, σε επιχειρηματικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Κατά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, ο κ.Φούχτελ γνωστοποίησε το τρίπτυχο των λόγων της επίσκεψής του στην Κρήτη. Ο κ.Φούχτελ εξήγησε ότι βρίσκεται στο νησί με αφορμή το επικείμενο συνέδριο των δημάρχων της Ελλάδας και της Γερμανίας, με σκοπό να δει πως εξελίσσεται το πρόγραμμα μαθητείας στον τομέα του τουρισμού και, τρίτον, για την προβολή των κρητικών προϊόντων στη Γερμανία.


Σε ότι αφορά στη συνάντηση των Ελλήνων και των Γερμανών δημάρχων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Ελληνο-γερμανικής Συνεργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποφασίστηκε το Συνέδριο να μην πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι όπως αρχικά σχεδιαζόταν, αλλά την άνοιξη του 2015, στο Ηράκλειο, προκειμένου να έχουν ήδη αναλάβει οι νέες δημοτικές αρχές.

Ο κ.Φούχτελ ζήτησε να πληροφορηθεί, επίσης, πώς "περπατάει" το σύστημα της δυαδικής εκπαίδευσης στον τουριστικό τομέα μέσω της Σχολής του ΟΑΕΔ, με βάση το οποίο γίνεται εξειδίκευση των μαθητών σε επιχειρήσεις και στη Γερμανία και στην Ελλάδα

Τέλος αναφερόμενος στην προβολή των κρητικών προϊόντων στη Γερμανία, είπε ότι ήδη έχουν γίνει κάποια πράγματα, ενώ ακόμη έχουν να γίνουν πολλά. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την περίπτωση ελαιολάδου από τη Σητεία που διαφημίζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά της Γερμανίας, με μέση κυκλοφορίας τα 24 εκ. φύλλα. "Είναι η πιο απτή απόδειξη ότι αυτή η συνεργασία μπορεί να έχει αποτελέσματα προς όφελος των προϊόντων και των παραγωγών" - είπε ο κ.Φούχτελ, ο οποίος συνεχίζει τις επαφές του στην Κρήτη.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο πόλεμος του Καστέλο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο πόλεμος του Καστέλο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ