2014-07-24 08:04:22
Φωτογραφία για Πέρασε το ν/σ κατά της βίας στα γήπεδα στη Κύπρο
Με 31 ψήφους υπέρ και 18 εναντίον, η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε το... κυβερνητικό νομοσχέδιο που τροποποιεί τους περί πρόληψης και καταστολής της βίας στους αθλητικούς χώρους νόμους του 2008 έως του 2012.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των οργανωμένων οπαδών όλων των ομάδων και τις επιφυλάξεις του ΑΚΕΛ για κάποιες (ενδεχομένως) αντισυνταγματικές πρόνοιες του νομοσχεδίου, η πλειοψηφία των βουλευτών θεώρησε σωστό να υπερψηφίσει το νομοθέτημα, ούτως ώστε «να γίνει ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» για πάταξη των φαινομένων βίας.

Ως γνωστόν, κύριο σημείο αντιπαράθεσης καθ’ όλη τη διάρκεια των συζητήσεων για το νομοσχέδιο αποτέλεσε η κάρτα φιλάθλου. Η κάρτα φιλάθλου τελικά εγκρίθηκε, ωστόσο η θέσπισή της θα αρχίσει από 1η Ιανουαρίου του 2015, αντί από την αρχή της σεζόν.

Η Ολομέλεια της Βουλής, πριν την τελική ψηφοφορία, με τις αρνητικές ψήφους των παρόντων βουλευτών του ΔΗΣΥ και του κ. Συλλούρη και τις θετικές ψήφους των Βουλευτών των άλλων κομμάτων (30 υπέρ, 19 κατά), υπερψήφισε τροπολογίες με βάση τις οποίες την έκδοση και τη διατήρηση του αρχείου της κάρτας φιλάθλου θα έχει ο ΚΟΑ.


Άλλο επίμαχο σημείο του ν/σ ήταν η θέσπιση τελών αστυνόμευσης και η επιβάρυνση των αθλητικών σωματείων με αυτά τα τέλη. Το άρθρο αυτό καταψηφίστηκε με τους βουλευτές να υποστηρίζουν ότι θα αποτελούσε κακό προηγούμενο για την αστυνομία, αλλά και δυσβάσταχτο βάρος για τα ήδη ευρισκόμενα σε δύσκολη οικονομική θέση σωματεία.

Χθες οι οργανωμένοι οπαδοί όλων των ομάδων πραγματοποίησαν ξεχωριστές πορείες διαμαρτυρίας κατά του ν/σ σε όλες τις πόλεις, γεγονός που δεν φαίνεται να λήφθηκε σοβαρά υπόψη από τους νομοθέτες, οι οποίοι εξέφρασαν ωστόσο την άποψη ότι οι σύνδεσμοι των οργανωμένων πρέπει να προσεγγιστούν και να καταστούν σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια.

Από την πλευρά τους οι σύνδεσμοι οπαδών όλων των ομάδων είχαν προειδοποιήσει σε προηγούμενη συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής Νομικών ότι θα απέχουν από όλους τους αγώνες σε περίπτωση που περάσει το νομοσχέδιο.

*Φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις των οργανωμένων οπαδών της Ανόρθωσης (κεντρική) στη Λάρνακα, της Ομόνοιας (φωτο 2) στη Λευκωσία και του Απόλλωνα (φωτο 3) στη Λεμεσό
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Kingston HyperX Impact 2x 8 GB SODIMM DDR3
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Kingston HyperX Impact 2x 8 GB SODIMM DDR3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ