2014-07-24 12:20:15
Φωτογραφία για Δηλώσεις προέδρου Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος κ. Δημήτρη Σαϊτάκη για το ταμείο αρωγής Λιμενικού Σώματος
Διαβάστε την ανακοίνωση που ακολουθεί: "Δυστυχώς οι "Κασσάνδρες" φαίνεται να επιβεβαιώνονται αναφορικά με το Ταμείο Αρωγής του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ενημέρωση κύκλων του Υπουργείου Εργασίας, τελικά, ενώ φαίνεται να προκρίνεται η μη υπαγωγή του Ταμείου στο παραπάνω Υπουργείο (θετική εξέλιξη), ταυτόχρονα τίθενται όροι και προϋποθέσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας του, εκείνων των προβληματικών και επιδοτούμενων από διάφορες πηγές, πλην των εργαζομένων, Ταμείων.

Και στην περίπτωση αυτή, διαπιστώνουμε την ίδια προχειρότητα και επιπολαιότητα, στη λογική μιας οριζόντιας αντιμετώπισης των θεμάτων. Αντί να βρουν τρόπους εξυγίανσης των προβληματικών ταμείων με τις ενέργειές τους οδηγούν στον καιάδα όλα τα υπόλοιπα που στέκονται στα πόδια τους.

Εάν για ακόμα μια φορά επικρατήσει η λογική των "νοικοκυραίων", αυτό θα σημάνει αυτομάτως την αδικαιολόγητη, δραματική μείωση της χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 01-01-2013, καθώς επίσης την υφαρπαγή των όποιων εσόδων του Ταμείου και την διοχέτευσή τους σε άλλα προβληματικά Ταμεία.


Δεν κατανοούμε και δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε τη λογική τους. Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να βάζει χέρι στον δικό μας κουμπαρά. Οι αυτόκλητοι σωτήρες, καλό θα είναι να ασχοληθούν με τα Ταμεία, που με τις πολιτικές τους κατέστρεψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος, είναι δημιούργημα δικό μας, δεν έχει επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ διαχρονικά το Κράτος και ούτε στοχεύει στο μέλλον να το πράξει. Είναι ένα Ταμείο αυτασφάλισης, αυτοχρηματοδοτούμενο, διανεμητικού χαρακτήρα, αυτοδιοικούμενο, αυτοδιαχειριζόμενο, παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.

Κάτω λοιπόν τα χέρια από το δικό μας Ταμείο, κάτω τα χέρια από τις τσέπες μας, τον κόπο και τον ιδρώτα μας. Δεν είστε σε θέση και δε μπορείτε να μας εκβιάζετε και να μας εγκαλείτε, για τον απλό λόγο ότι εμείς από την λειτουργία του, έχουμε κάνει πράξη την νοικοκυροσύνη, εσείς όχι. Μην επιχειρήσετε την δημιουργία κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού με τον διαχωρισμό για άλλη μια φορά των εργαζομένων σε προνομιούχους και μη. Θα μας βρείτε όλους απέναντι.

Καλούμε τη φυσική ηγεσία να αντιδράσει άμεσα στις αποφάσεις αυτές, να δείξει την αποφασιστικότητα που απαιτούν οι περιστάσεις και να αντισταθεί στο μέγιστο βαθμό. Δεν πρέπει επιτέλους να επιτρέψουμε να μας αποτελειώσουν.

Καλούμε τους συναδέλφους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Λιμενοφύλακες σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα. Σήμερα ήρθε η στιγμή που όλοι μαζί πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να ανατρέψουμε ισοπεδωτικές αντιλήψεις και καθεστωτικές πρακτικές.

Αναμένουμε από τον πολιτικό Προϊστάμενο του ΥΝΑ να σταθεί δίπλα μας, να βγει μπροστά στη δύσκολη αυτή στιγμή για τα στελέχη του Λ.Σ., αποδεικνύοντας στην πράξη αυτά που κατά καιρούς δηλώνει για την αγάπη και την ευγνωμοσύνη που οφείλει στα στελέχη του Οργανισμού που προΐσταται.

Τέλος, καλούμε το σύνολο του πολιτικού κόσμου να αντιδράσει σε αυτή την ασχήμια και την κατάφωρη αδικία που πάει να συντελεστεί και να στηρίξει έμπρακτα τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που βρίσκονται πάντα εκεί που πρέπει, όταν απαιτείται, για την διαφύλαξη της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας αλλά και για την στήριξη της μεγαλύτερης ναυτιλίας στον κόσμο." Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ