2014-07-24 13:51:09
Φωτογραφία για Χάθηκε η επαφή με αλγερινό αεροπλάνο που απογειώθηκε από την Ουαγκαντούγκου
110 οι επιβαίνοντες

FLICKR/abdallahh

Φωτογραφία αρχείου

Η αλγερινή αεροπορική εταιρεία Air Algerie ανακοίνωσε ότι έχει χάσει την επαφή με αεροσκάφος της, το οποίο απογειώθηκε νωρίτερα από αεροδρόμιο στην Ουαγκαντούγκου, πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο.

Πρόκειται για την πτήση AH5017 και η επαφή χάθηκε 50 λεπτά μετά την απογείωση, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αλγερίας APS.

«Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του», ανακοίνωσε η αλγερινή αεροπορική εταιρεία.

Οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος τύπου Airbus A320 είναι 116, συγκεκριμένα 110 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, σύμφωνα με Αλγερινό αξιωματούχο.

Η πτήση είχε προορισμό το Αλγέρι και το αεροσκάφος ανήκει στην ιδιωτική ισπανική εταιρεία Swiftair, με χειριστή ωστόσο την αλγερινή εταιρεία.

Η ισπανική εταιρεία ανέφερε επίσης διακοπή επαφής με το αεροσκάφος.

Η εταιρεία αναφέρει σε σημείωμα που ανήρτησε στον ιστότοπό της πως το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο στη 01:17 (τοπική ώρα) και επρόκειτο να προσγειωθεί στο Αλγέρι στις 05:10 (τοπική ώρα), ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ