2014-07-24 17:33:06
Φωτογραφία για Το Πατριαρχείο Αντιοχείας για την κατάσταση στο Ιράκ και στη Γάζα
Ειδική αναφορά στα γεγονότα της Γάζας γίνεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το Πατριαρχείο Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Αναφέρει συγκεκριμένα πως τη στιγμή που η πληγή στη Συρία αιμορραγεί για περισσότερα από τρία χρόνια και ενώ οι πληγές του Ιράκ είναι εξίσου τραγικές γινόμαστε πάλι μάρτυρες στο τραύμα της Παλαιστίνης, που δεν επουλώνεται για σχεδόν εβδομήντα χρόνια.

Αφου ΄καταδικάζει τη βία σε όλες αυτές τις περιοχές κάνει ιδιαίτερη αναφορά,στους Χριστιανούς στη Μοσούλη που με τη δύναμη των όπλων προσπαθούν να τους αναγκάσουν να αλλάξουν την πίστη τους.

Καλει δε τη διεθνή κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη ιδιαίτερα καθώς και όλες τις δυνάμεις και τους διεθνείς οργανισμούς να εξετάσουν ό, τι συμβαίνει στο Ιράκ και στη Μοσούλη και σε όλη τη Μέση Ανατολή, και να αντιμετωπίσουν με θάρρος αυτήν την κατάστασ. "Η γλώσσα της αληθινής ανθρωπότητας δεν είναι η γλώσσα των συμφερόντων" σχολιάζει και επιμένει να ζητά άμεση παύση πυρός και βέβαια παύση κάθε μορφής υλική και υλικοτεχνική υποστήριξη, στρατιωτική και ηθική υποστήριξη σε αυτά τα εξτρεμιστικά κινήματα.


"Οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι είναι οι πνεύμονες στο ίδιο σώμα της Ανατολής" επισημαίνει.

Αναφερόμενο το Πατριαρχείο στον κύκλο της βίας που επαναλαμβάνεται στη Λωρίδα της Γάζας καταδίκασε τη συστηματική διεθνή σιωπή.

"Εμείς στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής έχουμε συνειδητοποιήσει το πεπρωμένο που μας ενώνει με τους αδελφούς μας στην Παλαιστίνη, χριστιανούς και μουσουλμάνους , και καλούμε τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει η φωτιά στη Γάζα και να αρθεί ο αποκλεισμός" τονίζει. και καταλήγει "προσευχόμαστε στον Θεό να δώσει την παγκόσμια ειρήνη και να ενισχύσει όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη"
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ