2014-07-24 21:10:46
Φωτογραφία για Ουκρανία: Απογοήτευση για τη Γαλλία που πωλεί πολεμικά πλοία στη Ρωσία
«Είναι ζήτημα αξιών και όχι χρημάτων», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος

REUTERS/POOL

H κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι «πολύ απογοητευμένη» για την απόφαση της Γαλλίας δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο (φωτ. αρχείου).

H κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι «πολύ απογοητευμένη» για την απόφαση της Γαλλίας να τιμήσει τη σύμβαση για την πώληση στη Ρωσία των πολεμικών πλοίων Μιστράλ, όπως δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.

«Δεν πρόκειται για ένα ζήτημα που άπτεται χρημάτων, της βιομηχανίας ή των θέσεων απασχόλησης. Πρόκειται για ένα ζήτημα αξιών», τόνισε ο κ. Ποροσένκο, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής του με βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την ώρα που η Ουκρανία είναι αντιμέτωπη με αιματηρή ένοπλη εξέγερση των φιλορώσων αποσχιστών στα ανατολικά, την οποία, όπως καταγγέλλει το Κίεβο, έχει προκαλέσει η Ρωσία που παρέχει όπλα στους αντάρτες.

Η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο έχουν επικρίνει σφόδρα την επιλογή της Γαλλίας να παραδώσει ένα πρώτο πλοίο, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εκφράζει τη λύπη τους, καθώς το Παρίσι δεν αποφάσισε την ακύρωση του συμβολαίου.

«Υπάρχει ο κανόνας ο οποίος συνίσταται στο ότι οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και πληρωθεί τιμώνται», τόνισε την Πέμπτη ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς, απαντώντας στις επικρίσεις Βρετανίας και ΗΠΑ για την απόφαση του Παρισιού να παραδώσει τα ελικοπτεροφόρα Μιστράλ στη Μόσχα παρά την ουκρανική κρίση.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ