2014-07-25 07:15:11
Φωτογραφία για Ξάνθη: Καίνε καλώδια για να πάρουν τον χαλκό! [
Σε ρουτίνα έχουν μετατραπεί πλέον οι επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών στον οικισμό των Ρομά, στο Δροσερό Ξάνθης, οι οποίες ξεσπούν από μερίδα των κατοίκων που προχωρούν στην καύση καλωδίων προκειμένου να κάνουν χρήση του χαλκού που αυτά περιέχουν.

Όπως είναι γνωστό, κάθε τόσο ξεσπούν φωτιές γύρω από τον οικισμό και κυρίως σε εκτάσεις που θυμίζουν χωματερές με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης να αναλαμβάνει το έργο της κατάσβεσης και ορισμένους εκ των κατοίκων της περιοχής να καρπώνονται τα... αποκαΐδια, στα οποία ωστόσο βρίσκουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρόκειται για καλώδια τα οποία έχουν περιέλθει στην κατοχή τους και τα οποία οδηγούνται στην καύση ώστε να “απεγκλωβιστεί” ο χαλκός που βρίσκεται εντός αυτών και στη συνέχεια να αξιοποιηθεί αναλόγως.

Το βράδυ της Τετάρτης εκδηλώθηκε ακόμη μια αντίστοιχη πυρκαγιά σε έκταση κοντά στον οικισμό που βρίσκεται σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Πόρτο Λάγος. Οι πυκνοί καπνοί που αναδύονταν από το σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ήταν ορατοί από την πόλη της Ξάνθης αλλά και τους γύρω οικισμούς, λόγω των υλικών που καίγονταν. Η φωτιά δεν άργησε να επεκταθεί ενώ παραμένει άγνωστο το ποιος την πυροδότησε. Στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης με επανδρωμένο όχημα, και ανέλαβε το έργο της κατάσβεσης πριν η πυρκαγιά λάβει απειλητικές διαστάσεις για τις γύρω εκτάσεις.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ