2014-07-25 09:07:56
Φωτογραφία για Γάζα: Συγκλονισμένος ο Μπαν Κι Μουν από το βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ
REUTERS/STRINGER/IRAQ

«Σοκαρίστηκα από αυτό που έγινε στο Μπέιτ Χανούν» δήλωσε ο Μπαν Κι Μουν χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή του ισραηλινού στρατού ως απαράδεκτη.

Συκλονισμένος και σοκαρισμένος δήλωσε ο γγ του ΟΗΕΜπαν Κι Μουν αναφερόμενος στο βομβαρδισμό που εξαπέλυσε το Ισραήλ σε σχολείο του Οργανισμού στη Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα τουλάχιστον 15 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 200 τραυματίσθηκαν.

«Σοκαρίστηκα από αυτό που έγινε στο Μπέιτ Χανούν» δήλωσε ο Μπαν Κι Μουν χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή του ισραηλινού στρατού ως απαράδεκτη.

«Είναι απαράδεκτο» είπε λίγο πριν ξεκινήσει τις συνομιλίες με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, στο Κάιρο για την κρίση στην περιοχή.

«Λέω σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, τόσο στους Ισραηλινούς όσο και στη Χαμάς, στους Παλαιστίνιους, πως είναι ανήθικο να σκοτώνεται τους δικούς σας ανθρώπους. Πρέπει να σταματήσετε να μαλώνετε και ξεκινήσετε διάλογο. Όποιες και εάν είναι οι διαφορές σας αυτό που γίνεται είναι λάθος» είπε και πρόσθεσε: «Γιατί συνεχίζετε να σκοτώνετε ανθρώπους; Υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι να επιλύσετε τις διαφορές σας χωρίς να αλληλοσκοτώνεστε. Είμαι θυμωμένος με αυτά που συμβαίνουν».


«Τώρα είναι η στιγμή να καθίσετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αντί να σκοτώνεστε» είπε.

Με το βομβαρδισμό του σχολείου οι νεκροί Παλαιστίνιοι στην 17η ημέρα των επιχειρήσεων στη Γάζα ανέρχονται σε 798.

Ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε ανάμεσα στα θύματα τις σορούς ενός μωρού ενός έτους και της μητέρας του στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Τζαμπαλίγια, κοντά στη Μπέιτ Χανούν.

REUTERS/FINBARR O'REILLY

Παπούτσι μαθήτριας παρατημένο σε σχολείο του ΟΗΕ στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, στο οποίο είχαν καταφύγει Παλαιστίνιοι και βομβαρδίστηκε από τον ισραηλινό στρατό.

Αργότερα, μία αεροπορική επιδρομή είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο επτά ανθρώπων, «στην πλειονότητά τους παιδιών», σε μια περιοχή μεταξύ των πόλεων Ράφα και Χαν Γιούνες, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, σύμφωνα με τον Κούντρα.

Επίσης αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο βομβαρδισμός ενός τομέα που βρίσκεται πλησίον ενός νοσοκομείου στα ανατολικά της πόλης της Γάζας είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένα άρρωστο παιδί και να τραυματιστούν 30 άνθρωποι, ενώ άλλοι τέσσερις ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή στη Χαν Γιούνες.

Με τα θύματα αυτά ο αριθμός των νεκρών σε μία μόνο ημέρα στη Λωρίδα της Γάζας έφθασε τους 98. Τουλάχιστον 5.000 έχουν τραυματισθεί από την έναρξη της επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή» την 8η Ιουλίου.
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ