2014-07-25 13:26:15
Φωτογραφία για Το Κίνημα Δεν Πληρώνω για το θάνατο της 56χρονης
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω καταγγέλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το νέο έγκλημα που κατέληξε στον θάνατο της 56χρονης τετραπληγικής γυναίκας στα Χανιά της Κρήτης Η γυναίκα κατέληξε μετά από διακοπή της ηλεκτροδότησης του σπιτιού της από τη ΔΕΗ και έτσι σταμάτησε να λειτουργεί το μηχάνημα που την συνέδεε με την ζωή.

Οι κυνικές ψευτοδικαιολογίες της διοίκησης της ΔΕΗ, ότι η άτυχη γυναίκα δεν υπήρξε ενταγμένη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, φαντάζουν άκρως υποκριτικές.

Από την εποχή της μνημονιακής πανούκλας, οπότε η ΔΕΗ άρχισε, εγκαταλείποντας τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα της, να κόβει το ρεύμα σε φτωχά νοικοκυριά και ασθενείς με φαρμακευτική αγωγή (πχ. ινσουλίνη) που χρήζουν ψυγείο, θρήνουμε δεκάδες θύματα.

Αυτή η εγκληματική πολιτική των υπευθύνων της ΔΕΗ δεν θα μείνει ατιμώρητη.


Θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη όλοι αυτή που εγκληματούν σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, την ίδια στιγμή που οι μεγαλοκαπιταλιστές ή και τα κόμματα όπως η Νέα Δημοκρατία, χρωστούν εκατομμύρια σε απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος.

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται ελεύθερα σε όποιον το έχει ανάγκη, ανεξάρτητα από την οικονομική του δυνατότητα.

Εξ άλλου υπεύθυνοι είναι οι κυβερνώντες για την οικτρή κατάσταση που έχουν περιέλθει οι πολίτες αυτής της χώρας.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, που εδώ και 5 χρόνια έχει συνδέσει δεκαδες χιλιάδες ρεύματα σε όλη την Ελλάδα, απαιτεί την άμεση τιμωρία των ενόχων.

Όχι μόνο για τον θάνατο της 56χρονης τετραπληγικής αλλά και τόσων άλλων συμπολιτών μας, όπως της μικρής Σάρας, των φοιτητών στη Λάρισα και τόσων άλλων που κάηκαν από μαγκάλια ή αναμενα κεριά στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν ή απλά να επιβιώσουν.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω που δεν πτοήθηκε από την προσπάθεια της διοίκησης της ΔΕΗ να επιτεθεί στους συναγωνιστές μας με 4 διμοιρίες ΜΑΤ, σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Καλλιθέας, που δεν κάμφθηκε από την φρονηματική δίκη 7 μελών μας για τη δράση μας στη ΔΕΗ, που κατέληξε στην πανηγυρική μας αθώωση, που στάθηκε στο πλευρό συναγωνιστών, όπως του Νίκου Ασλάνογλου στη Βέροια, θα συνεχίσει να μάχεται, επανασυνδέοντας το κομμένο ρεύμα σε όλους τους φτωχούς και άρρωστους συνανθρώπους μας σε όλη τη χώρα.

Πρέπει όλοι να σηκώσουμε το ανάστημα μας και να απαιτήσουμε:

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ!

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΦΤΩΧΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ!

KINHΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ