2014-07-25 16:00:38
Φωτογραφία για Με ... τόκο έρχεται τον Αύγουστο ο ενιαίος φόρος ακινήτων
Μπορεί ο φόρος ακινήτων να αρχίσει να πληρώνεται με έναν μήνα καθυστέρηση, ωστόσο οι δόσεις θα είναι... φουσκωμένες. Λόγω της καθυστέρησης στην έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, οι δόσεις από έξι γίνονται πέντε. Η πρώτη δόση που ήταν να πληρωθεί τον Ιούλιο θα μοιραστεί ισόποσα στους επόμενους πέντε μήνες έως το τέλος του έτους.

Για παράδειγμα, ένας ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 600 ευρώ, δηλαδή 100 ευρώ μηνιαίως για έξι μήνες. Ωστόσο, επειδή οι δόσεις γίνονται πέντε θα πληρώνει κάθε μήνα 120 ευρώ και η πρώτη δόση θα πληρωθεί τον Αύγουστο.

Στο μεταξύ με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο ορίζεται ότι δεν μπορεί να γίνει καμιάς μορφής μεταβίβαση ακινήτου, όπως είναι η αγοραπωλησία, η γονική παροχή και η δωρεά αν προηγουμένως δεν έχει εκδοθεί πιστοποιητικό από την εφορία ότι δεν οφείλεται φόρος ακινήτων για τα τελευταία πέντε έτη.

Εκτός όμως από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, για να μεταβιβαστεί ένα ακίνητο θα πρέπει να βρεθεί και... αγοραστής. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι τιμές των εξοχικών κατοικιών έχουν υποχωρήσει από το 2008 έως και 70% και οι μόνοι που εμφανίζονται για αγορά είναι κυρίως ξένοι και για ακίνητα αξίας έως 100.000 ευρώ.

Πηγή: Star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ