2014-07-25 20:45:05
Φωτογραφία για Μ. Μπόλαρης: Συνδεδεμένη ενίσχυση στα τεύτλα στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, ως προϋπόθεση βιωσιμότητας της τευτλοκαλλιέργειας
Ερώτηση κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Καρασμάνη ο... βουλευτής Σερρών κ. Μάρκος Μπόλαρης, για την τήρηση των δεσμεύσεών του, για την Συνδεδεμένη ενίσχυση της τευτλοκαλλιέργειας, με την οριστικοποίηση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής , προκειμένου η συγκεκριμένη καλλιέργεια να γίνει βιώσιμη, επομένως και ελκυστική, ώστε με αυτή να εξασφαλιστεί η λειτουργία των τριών εργοστασίων της Ε.Β.Ζ και η εγχώρια παραγωγή ποιοτικής ζάχαρης σε ανταγωνιστική τιμή για τον Έλληνα καταναλωτή

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:

Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Καρασμάνη

ΘΕΜΑ: «Συνδεδεμένη ενίσχυση στα τεύτλα στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, ως προϋπόθεση βιωσιμότητας της τευτλοκαλλιέργειας»

Σε επανειλημμένες δηλώσεις της η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαβεβαίωσε ότι με την οριστικοποίηση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής θα υπάρξει Συνδεδεμένη ενίσχυση για την τευτλοκαλλιέργεια.


Με τις κατηγορηματικές αυτές δηλώσεις, τόσο εντός της Βουλής, όσο και κατά την διάρκεια συναντήσεων με εκπροσώπους των αγροτών-τευτλοκαλλιεργητών, η ηγεσία του Υπουργείου αναφέρθηκε στην θέσπιση συνδεδεμένης ενίσχυσης, προκειμένου η συγκεκριμένη καλλιέργεια να γίνει βιώσιμη, επομένως και ελκυστική, ώστε με αυτή να εξασφαλιστεί η λειτουργία των τριών εργοστασίων της Ε.Β.Ζ και η εγχώρια παραγωγή ποιοτικής ζάχαρης σε ανταγωνιστική τιμή για τον Έλληνα καταναλωτή.

Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στο πέρας του χρονικού ορίου για την νέα ΚΑΠ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ:

ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Καρασμάνης

Εάν οι ρητές και κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου για την Συνδεδεμένη ενίσχυση για την τευτλοκαλλιέργεια στη νέα ΚΑΠ ισχύουν και θα υλοποιηθούν, αφού εν πολλοίς από αυτήν εξαρτάται η βιωσιμότητα της καλλιέργειας των τεύτλων, άρα και η εγχώρια παραγωγή ποιοτικής και ανταγωνιστικής ζάχαρης από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Ο ερωτών Βουλευτής

Μάρκος Μπόλαρης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ