2014-07-25 23:33:28
Φωτογραφία για Ρωσικά «καρφιά» κατά των ΗΠΑ για «αβάσιμες» κατηγορίες και «αντιρωσική ρητορική»
Διαψεύδουμε τους δημόσιους υπαινιγμούς της Μαρί Χαρφ, ανακοινώνει το ρωσικό ΥΠΕΞ

Εντείνεται ο διπλωματικός «πόλεμος» Ρωσίας-ΗΠΑ εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης με το Κρεμλίνο να κατηγορεί την κυβέρνηση Ομπάμα για «αβάσιμες» κατηγορίες και «αντιρωσική ρητορική» με στόχο να επηρεάσει τη διεθνή κοινή γνώμη. 

«Κόκκινο πανί» για το ρωσικό ΥΠΕΞ μετά τη δήλωσή της εκπρόσωπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ ότι η Ρωσία βάλλει με πυρά πυροβολικού από το έδαφός της κατά Ουκρανών στρατιωτών.

«Διαψεύδουμε τους αβάσιμους δημόσιους υπαινιγμούς τους οποίους επαναλαμβάνει η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ καθημερινά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων τις προηγούμενες ημέρες αναπαρήγαγε αντιρωσικά κλισέ, τα οποία η Ουάσινγκτον προσπαθεί επίμονα να επιβάλει στη διεθνή κοινή γνώμη» προσθέτει το ρωσικό ΥΠΕΞ αναφερόμενο στην Μαρί Χαρφ, πρώην εκπρόσωπο Τύπου της CIA.


Οι ΗΠΑ «που υποστήριξαν το αντισυνταγματικό πραξικόπημα στο Κίεβο [...] μοιράζονται την ευθύνη για την αιματοχυσία» στην Ουκρανία, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλοντας «εκστρατεία δυσφήμησης» εναντίον της Ρωσίας.

Στην ενημέρωση του Τύπου την Πέμπτη η Μαρί Χαρφ δήλωσε ότι πυρά πυροβολικού στοχεύουν από ρωσικό έδαφος κατά θέσεων του στρατού στην Ουκρανία, και παράλληλα η Μόσχα ετοιμάζεται να παραδώσει στους αυτονομιστές πιο ισχυρά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων.

«Επιστρέφοντας» τις κατηγορίες, η Ρωσία κατήγγειλε την Παρασκευή πλήγμα στο έδαφός της με βλήματα όλμου.

Σύμφωνα με Ρώσο αξιωματούχο, βλήματα όλμου που ερρίφθησαν από την Ουκρανία έπληξαν την επαρχία Ροστόφ, κοντά στα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία όπου το Κίεβο μάχεται εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε εντός της εβδομάδας ότι η Συμμαχία εξακολουθεί να καταγράφει στοιχεία για μετακίνηση όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία ακόμη και μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

Από ρωσικής πλευράς διαψεύστηκαν, εν τω μεταξύ, κατηγορίες του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ότι πύραυλοι οι οποίοι κατέρριψαν δύο ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη Σουχόι αυτή την εβδομάδα ενδεχομένως να είχαν εκτοξευτεί από τη Ρωσία.

Η κατάρριψή τους έγινε σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων από το σημείο όπου πριν από μία εβδομάδα συνετρίβη το Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών.
BHMA
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ