2014-07-26 14:48:01
Φωτογραφία για Συρία: Οι τζιχαντιστές σκότωσαν τουλάχιστον 85 στρατιώτες σε δύο ημέρες
Οι τζιχαντιστές σκότωσαν τουλάχιστον 85 σύρους στρατιώτες τις τελευταίες δύο ημέρες στη βορειοανατολική επαρχία Ράκα, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, παραμένει άγνωστη η τύχη άλλων 200 σύρων στρατιωτών στην περιοχή.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποίησαν μαζικές εκτελέσεις και αποκεφάλισαν μέλη του συριακού στρατού, που επιχειρούσαν να εγκαταλείψουν την περιοχή, σύμφωνα με την οργάνωση η οποία εδρεύει στο Λονδίνο.

Τζιχαντιστικές ιστοσελίδες έχουν ανεβάσει φωτογραφίες που, όπως αναφέρουν, απεικονίζουν τα πτώματα σύρων στρατιωτών που έχουν εγκαταλειφθεί στους δρόμους. Τουλάχιστον 28 τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί στις μάχες, επισημαίνει το Παρατηρητήριο.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο αρχικά ονομαζόταν Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέλαβε μία σημαντική στρατιωτική βάση στις παρυφές της Ράκα, ενισχύοντας έτσι την εξουσία του στην περιοχή.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας δεν αναφέρθηκαν στις πληροφορίες περί θυμάτων στις τάξεις του στρατού στην Ράκα.

Τον περασμένο μήνα, το Ισλαμικό Κράτος - που έχει αποσπαστεί από την Αλ Κάιντα - ανακήρυξε την ίδρυση ισλαμικού χαλιφάτου στις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες του στη Συρία και στο γειτονικό Ιράκ.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ