2014-07-27 11:41:31
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Πριν την ορκομωσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου η απόφαση για την έδρα
Στις 10 Αυγούστου, δηλαδή πριν την ορκωμοσία των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει στις 25 Αυγούστου στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, αναμένεται η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών για την ένσταση που κατέθεσε η παράταξη του επανεκλεγέντος Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα μετά την ανακήρυξη των εκλεγέντων μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η ένσταση συζητήθηκε προχθές στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Πάτρας και οι δύο πλευρές που μάχονται για μια έδρα, δηλαδή η πλευρά Κατσιφάρα και η πλευρά Χατζηλάμπρου κατέθεσαν τις απόψεις και τα επιχειρήματά τους και μένει να δούμε σε ποια από τις δυο παρατάξεις, θα κλειδώσει η έδρα. Η απόφαση αναμενόταν να καθυστερήσει, αλλά τελικά θα βγει νωρίτερα από τον ορκωμοσία για να ξέρουν και ποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα ορκιστούν.

 Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών κατένειμε στην απόφαση ανακήρυξης, 30 έδρες στην παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα και 21 στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κάτι που όπως ισχυρίζεται η παράταξη Κατσιφάρα, αντιβαίνει το άρθρο 138 του «Καλλικράτη», από το οποίο συμπεραίνεται ότι στα 51μελή συμβούλια (όπως αυτό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας) η κατανομή είναι 31-20
. Η επιπλέον έδρα των παρατάξεων της μειοψηφίας έχει κατανεμηθεί στην παράταξη «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» του Βασίλη Χατζηλάμπρου, η οποία καταλαμβάνει 5 έδρες (αντί 4), εκ των οποίων καμία δεν προβλέπεται στην Ηλεία (3 στην Αχαΐα και 2 στην Αιτωλοακαρνανία), με συνέπεια ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης να μην εκλέγεται.

Σε ένα λοιπόν 15νθήμερο, θα τελειώσει και αυτό το θρίλερ και μετά το Περιφερειακό Συμβούλιο ορκίζεται και πιάνει δουλειά!!

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ