2014-07-27 23:05:31
Φωτογραφία για ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Ο ΘΡΥΛΟΣ! (ΒΙΝΤΕΟ & PHOTOS)
Το δεύτερο… ραντεβού της ομάδας μας έχει δοθεί στις 27 Ιουλίου στο Σικάγο, όπου για άλλο ένα καλοκαίρι ο Θρύλος θα βρει απέναντί του τη Λίβερπουλ. Κι αυτό θα γίνει στο πιο παλιό γήπεδο που θα φιλοξενήσει αγώνα στη συγκεκριμένη διοργάνωση, το Soldier Field, με έτος ίδρυσης το 1924 και συνολική χωρητικότητα 63.500 θεατές.

Το Soldier Field κατασκευάστηκε στη μνήμη των Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια πολέμων και η αρχιτεκτονική του είναι ελληνορωμαϊκή, με κολώνες δωρικού ρυθμού στην είσοδο! Αποτέλεσε ένα από τα πιο γνωστά γήπεδα της χρυσής εποχής του αθλητισμού στις ΗΠΑ καθώς και ένα από τα βασικά αξιοθέατα της πόλης του Σικάγο. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι το Soldier Field φιλοξένησε τους πρώτους Παραολυμπιακούς αγώνες το 1968.

Από το 1971 αποτελεί την έδρα των Chicago Bears, ενώ σε αυτό έχουν φιλοξενηθεί, εκτός από διάφορα πολιτιστικά γεγονότα και ιδιαίτερα σημαντικοί ποδοσφαιρικοί αγώνες. Το Soldier Field ήταν μία από τις έδρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994, έχοντας κι αυτό… άρωμα Ελλάδας! Κι αυτό γιατί φιλοξένησε αγώνες του 3ου και του 4ου ομίλου, με την Εθνική μας να είναι στον τελευταίο και να παίζει σε αυτό απέναντι στη Βουλγαρία.


Να θυμίσουμε ότι για να προμηθευτείτε εισιτήρια για τον συγκεκριμένο αγώνα μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής www.internationalchampionscup.com.

Για να δείτε φωτογραφικό υλικό από το Soldier Field στο Σικάγο πατήστε ΕΔΩ.

Soldier Field

Πόλη: Σικάγο

Έτος κατασκευής: 1924

Χωρητικότητα: 63.500

Γηπεδούχος: Chicago Bears

Διεύθυνση: 1410 S. Museum Campus Drive, Chicago, IL 60605

Πρόσβαση: Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την πρόσβασή σας στο γήπεδο πατήστε ΕΔΩ.

Δείτε ενα video αφιέρωμα στο Soldier Field:
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ