2014-07-28 04:06:36
Φωτογραφία για Εθνική Στρατηγική Απολυτότητα...Η γλώσσα του Έθνους
Ίσως το μοναδικό αδιάσειστο στοιχείο βάσει του οποίου αποδεικνύεται η συνέχεια του Ελληνικού Έθνους είναι η γλώσσα του η οποία ομιλιέται αδιαλείπτως, και στην ουσία της αυτούσια, από την εποχή του Ομήρου μέχρι το σήμερα.

Προσαρμογές στις διάφορες εποχές υπήρχαν και θα υπάρχουν, αλλά το είναι της ουδέποτε αλλοιώθηκε.

Η γλώσσα μας, λοιπόν, αποτελεί έναν από τους ουσιαστικότερους και ακλόνητους βράχους της κοινής μας καταγωγής και ιδιοσυστασίας, από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας.

Τούτο τον υπέροχο συνεκτικό δεσμό του Έθνους φαίνεται ότι πολλοί στόχευσαν και προσπάθησαν να διαρρήξουν προκειμένου να αποκοπεί βιαίως και εμπαθώς η γραμμή, το ίχνος που ενώνει τον σύγχρονο Έλληνα με τους προγόνους του.

Ιδιαιτέρως από τη δεκαετία του ’80 και εντεύθεν παρατηρείται μια συστηματική προσπάθεια κακοποίησης της γλώσσας μας και της εκπαίδευσης άρα κατ’ επέκταση της ίδιας μας της παιδείας, είτε με την πραξικοπηματική κατάργηση του πολυτονικού, είτε με την απλοϊκοποίηση (σημ
. όχι απλοποίηση) της γραφής, είτε με την ξεδιάντροπη υποβάθμιση των σχολικών εγχειριδίων, είτε με την υποταγή της παιδικής, εφηβικής και νεανικής φρεσκάδας στον κομματισμό κ.α. και τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό τρόπο έκφρασης και σκέψης του νεοέλληνα.

Η υφιστάμενη κατάσταση δεν μας πρέπει και οφείλουμε να συντάξουμε τις προσπάθειες μας προς στην άμεση αποκατάσταση των στρεβλώσεων καθόσον άπτεται τόσο της διαιώνισης μας ως συλλογικού υποκειμένου όσο και της προσωπική μας αξιοπρέπειας.

Η γλώσσα του Έθνους, η γλώσσα η ελληνική είναι ιδιοσυστασία, είναι τρόπος έκφρασης, είναι δυνατότητα κριτικής σκέψης.

Ο αείμνηστος δάσκαλος, παιδαγωγός και Έλληνας Χρίστος Τσολάκης έλεγε:

«…Οι γλώσσες ακολουθούν τις κοινωνίες.

Όταν χειροτερεύουν οι κοινωνίες, χειροτερεύουν οι έννοιες που διέπουν τη ζωή,

χειροτερεύει και η γλώσσα που τις εκφράζει.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πλουτίζει.

Προστίθενται νέες έννοιες που εκφράζουν την ευτέλεια που μας διέπει…»

Ας προβληματιστούμε επί της ρήσης τούτης και επιτέλους ας πράξουμε.

Τέλος όσον αφορά στις βάσεις οι οποίες θέτονται από την Εθνική Στρατηγική Απολυτότητα στον τομέα της γλώσσας του Έθνους αυτές περιγράφονται με σαφήνεια στο κείμενο που ακολουθεί και το οποίο αναδημοσιεύουμε από το τριμηνιαίο περιοδικό γεωπολιτικής του Δημητρίου Κιτσίκη “Ενδιάμεση Περιοχή”, τεύχος 71, σελ. 2.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ