2014-07-28 10:08:38
Φωτογραφία για Ο ΟΗΕ ζητά άμεση και άνευ όρων εκεχειρία από Γάζα - Ισραήλ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδρίασε εκτάκτως τα ξημερώματα της Δευτέρας

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στη Νέα Υόρκη υιοθέτησε ομόφωνη δήλωση που καλεί σε «άμεση και άνευ όρων ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα.

Το Συμβούλιο καλεί το Ισραήλ και τη Χαμάς να παρατείνουν την εκεχειρία καθ' όλη τη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής Αϊντ του τέλους του Ραμαζανιού "και πέραν αυτής".

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου από τον οποίο ζήτησε να δεχτεί την «άμεση και άνευ όρων» κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς.

Αφού έστειλε στην περιοχή τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί τερματισμός της σύγκρουσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε στον ισραηλινό πρωθυπουργό την «επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί άμεση και άνευ όρων ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός», σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.


Από την αρχή του πολέμου, περί τους 1.030 Παλαιστίνιουε έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες. Τρεις στους τέσσερις νεκρούς είναι άμαχοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ο ισραηλινός στρατός έχει χάσει 43 στρατιώτες ενώ τρεις πολίτες σκοτώθηκαν από ρουκέτες.

Η εκεχειρία του Σαββάτου προσέφερε λίγη ανακούφιση στους κατοίκους της Γάζας, όπου πολλοί εκτοπισμένοι επιστρέψαν στα σπίτια τους για να διαπιστώσουν την έκταση των ζημιών στις κατεστραμμένες γειτονιές τους.

Μέχρι στιγμής οι αλλεπάλληλες εξαγγελίες για 24ωρη ανθρωπιστική παύση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή αποδεικνύονται κενές περιεχομένου.
BHMA
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ