2014-07-28 22:00:12
Φωτογραφία για Έλεγχο και πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ ζητούν γιατροί και εργαστήρια
Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Συμβεβλημένων ΕΟΠΥΥ, με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημ. Κοντό, ζητά να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα ελέγχου μετά τη σύναψη συμβάσεων με τις ελεγκτικές εταιρίες.

IATRONET

Στα όρια της κατάρρευσης βρίσκονται οι φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ, επισημαίνει η Ένωσή τους, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις πληρωμές από τον Οργανισμό.

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Συμβεβλημένων ΕΟΠΥΥ, με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημ. Κοντό, ζητά να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα ελέγχου μετά τη σύναψη συμβάσεων με τις ελεγκτικές εταιρίες, αλλά και την αποπληρωμή των οφειλομένων.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει πως η Ένωση έχει υπογράψει σύμβαση με τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες (ΙΕΕ) για τη διενέργεια των ελέγχων των παρόχων Υγείας μελών της και μέσω της σύμβασης, έχουν συμβληθεί τα μέλη της Ένωσης. 


Μέσω της σύμβασης αυτής και μετά τον έλεγχο, θα πρέπει να ακολουθήσουν οι συμψηφισμοί των Clawback και Rebate με τα οφειλόμενα του ΕΟΠΥΥ των υπολοίπων μηνών του 2013 (Οκτώβριο έως και Δεκέμβριο του 2013) αλλά και του υπολοίπου 10% της προκαταβολής του 2012 και των 8 πρώτων μηνών του 2013.

Έτσι, η Ένωση ζητά να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα ελέγχου και τον έλεγχο από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Ταυτόχρονα ζητά να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του υπολοίπου 10% των ιατρικών επισκέψεων των γιατρών – μελών της από το 2012 μέχρι σήμερα.

Καταλήγοντας η Ένωση επισημαίνει ότι «ο ιατρικός κόσμος που στηρίζει τον ΕΟΠΥΥ είναι κατανοητό ότι δεν αντέχει άλλο. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το 2013 που όπως αναφέρεται έγινε για πρώτη φορά, κατέστη δυνατή με κούρεμα των οφειλών στους παρόχους Υγείας (Clawback και Rebate) της τάξεως του 45%. Αν συνυπολογιστούν καθυστερήσεις πληρωμών του 2013 και βάρη των παρελθόντων ετών, γίνεται αντιληπτό ότι η Ιδιωτική ΠΦΥ βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης αν δεν έχει ήδη καταρρεύσει».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ