2014-07-28 22:30:15
Φωτογραφία για Άμεση η ανταπόκριση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην ερώτηση του Βασίλη Οικονόμου για το κρούσμα μηνιγγίτιδας σε στρατόπεδο στη Νέα Πέραμο
Δείτε την ανακοίνωση:

"Ο Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το... Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανταποκρίθηκε άμεσα στην ερώτησή του στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 646/01/07/2014) με την οποία εξέφραζε την αγωνία τόσο του στρατιωτικού προσωπικού όσο και των κατοίκων της Νέας Περάμου, για το κρούσμα μηνιγγίτιδας που εμφανίστηκε σε στρατόπεδο στη Νέα Πέραμο Αττικής. 

Σύμφωνα με την απάντηση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φώφης Γεννηματά, η κινητοποίηση των ιατρών ήταν άμεση στην περίπτωση του κρούσματος σε στρατόπεδο στη Νέα Πέραμο, το περιστατικό δεν συνδέεται με άλλο που εμφανίστηκε σε στρατόπεδο στη Χίο, οι ενέργειες για την ενημέρωση και προφύλαξη του υπόλοιπου προσωπικού της Μονάδας ήταν άμεσες όπως και η λήψη όλων των απαραίτητων ενεργειών με την χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, ενώ ενημερώθηκε άμεσα και το ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να προβεί σε τυχόν αναγκαίες ενέργειες για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Τέλος μας ενημέρωσε ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχουν ελλείψεις σε μέσα απολύμανσης.


Κατά συνέπεια λαμβάνοντας υπόψη τις απαντήσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μπορούμε να θεωρήσουμε ότι αντιμετωπίστηκε κάθε ενδεχόμενο διάχυσης της μηνιγγίτιδας παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για πιθανές ενέργειες των υπηρεσιών του στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Περάμου. Είναι ευτυχές το γεγονός ότι η ΑΝΥΕΘΑ, αντιλαμβανόμενη την δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων αλλά και των γονέων των οποίων τα παιδιά υπηρετούν στο στρατό τη θητεία τους απάντησε τάχιστα στο ερώτημά μας στη Βουλή."
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ