2014-07-29 03:06:05
Φωτογραφία για Απάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού σε δήλωση του κ. Ν. Μανιού, συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της Υγείας
Με αφορμή τη δήλωση του κ. Νίκου Μανιού, συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της υγείας, στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» για τα  προβλήματα στο χώρο της υγείας, στις  28.07.2014, ότι «Η κυρία Δούρου που δεν έχει αναλάβει ακόμη, ήδη έχει βγάλει πρόγραμμα, ήρθε σε συνεννόηση με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και όλοι και όλες οι ανασφάλιστες θα κάνουν οι μεν γυναίκες δωρεάν τεστ ΠΑΠ και μαστογραφία και οι άνδρες θα κάνουν τον έλεγχο για τον προστάτη. Με δαπάνες της Περιφέρειας Αττικής, αυτή είναι η διαφορά μας», από την Περιφέρεια Αττικής εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σας γνωρίζουμε ότι ήδη από το έτος 2011 η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί πρόγραμμα σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, τις Πρυτανικές Αρχές και τον επιστημονικά υπεύθυνο καθηγητή κ. Δ. Κελέκη.

Ήδη από το 2007 η Νομαρχία Αθηνών είχε ξεκινήσει την  επεξεργασία του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο είχε ψηφίσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών.


Λόγω της εφαρμογής του Προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και τη δημιουργίας της αιρετής Περιφέρειας Αττικής, το θέμα επανήλθε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα με την αριθ. 245/16-11-2011 απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ενέκρινε τους όρους προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την εκτέλεση προγράμματος δωρεάν εξέτασης μαγνητικής τομογραφίας ανασφάλιστων,  απόρων και οικονομικά αδυνάτων ανδρών και γυναικών και μαστογραφίας ανασφάλιστων, απόρων και οικονομικά αδυνάτων γυναικών.

Κατά τη διάρκεια της υλοποίησής του επιτελέσθηκε σημαντικό κοινωνικό έργο, καθώς αντιμετωπίστηκαν διαγνωστικά πάνω από 20.000 χιλιάδες συμπολίτες μας, που ήταν άποροι, άνεργοι και γενικά ανασφάλιστοι και χρειάστηκαν διαγνωστικές εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας ή μαστογραφίας.

Συγκεκριμένα, έγιναν 15.375 μαγνητικές τομογραφίες και 4.029 μαστογραφίες δωρεάν από άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με το 149/18-06-2014 έγγραφο της Μονάδας Έρευνας Ακτινολογίας και Ιατρικής Απεικόνισης, ζήτησε τη συνέχιση του σημαντικού αυτού κοινωνικού έργου με την υπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης.

Πράγματι, στη 15η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, στις 10 Ιουλίου 2014, με το 3ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης εγκρίθηκε η παράταση της σύμβασης για τρία ακόμη έτη.

Επομένως, όσα είπε στην εκπομπή ο κ. Μανιός είναι παντελώς ψευδή και η προσπάθειά του να εμφανίσει ως δήθεν πρωτοβουλία της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής ένα Πρόγραμμα που υλοποιούμε ήδη από το 2011 και έχουμε ήδη εγκρίνει τη συνέχισή του μέχρι το 2017 είναι αχαρακτήριστη.

Για το θέμα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

«Θέλω να συγχαρώ τις Πρυτανικές Αρχές και τον επιστημονικά υπεύθυνο καθηγητή κ. Δ. Κελέκη που σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής επιτελούν επί τόσα έτη σπουδαίο κοινωνικό έργο.

Χιλιάδες άποροι συμπολίτες μας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν εξετάσεις υγείας χάρις στο Πρόγραμμα αυτό που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής και υλοποιεί το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Θέλω με την ευκαιρία να ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο Πρύτανη κ. Θ. Φορτσάκη και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Η προσπάθεια του κ. Μανιού να καπηλευτεί το έργο μας είναι απαράδεκτη.

Από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που ενέκρινε το συγκεκριμένο πρόγραμμα απείχαν και δεν ψήφισαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απίστευτος λαϊκισμός να εμφανίζονται τώρα ότι υποστηρίζουν κάτι που δεν ψήφισαν.

Σε ένα θα συμφωνήσουμε με τον κ. Μανιό: «αυτή πράγματι είναι η διαφορά μας…»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ