2014-07-29 07:48:17
Φωτογραφία για Στις 9 το πρωί η νέα συγκέντρωση των μεταναστών στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας
Νέα συγκέντρωση στην Πάτρα, θα πραγματοποιήσουν στις 9 το πρωί, οι μετανάστες εργάτες γης της... Νέας Μανωλάδας και αντιρατσιστικές κινήσεις, συνδικάτα και αλληλέγγυοι.

Μάλιστα Από την Αθήνα ανεχώρησε στις 5:30 το πρωί πούλμαν με αλληλέγγυους από την πλατεία Κοτζιά, ώστε να δώσει το παρόν στα δικαστήρια της Πάτρας.

Η αυλαία στην εκδίκαση της υπόθεσης θα πέσει την Τετάρτη το πρωί οπότε και αναμένεται η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών.

Την περασμένη Τετάρτη απολογήθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος εργατών γης σε φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, οι οποίοι δέχτηκαν πυροβολισμούς όταν ζήτησαν δεδουλευμένα, τον Απρίλιο του 2013

Η υπόθεση και στο δικαστικό της μέρος έχει προκαλέσει πανελλήνιο και διεθνή ενδιαφέρον.

Εντωμεταξύ να τιμωρηθούν με παραδειγματικό τρόπο, ώστε να μην επαναληφθούν αντίσοιχα γεγονότα ανά τη χώρα, ζητά με ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στην δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Μανωλάδας.


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας, είναι η παρακάτω:

«Η πολυήμερη δίκη των μπράβων –εργοδοτών της Ν. Μανωλάδας φτάνει στο τέλος της, αφού αύριο Τρίτη 29.07, αγορεύουν οι δικηγόροι ενώ την Τετάρτη αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου.

Μετά από την υποβάθμιση του αρχικού κατηγορητηρίου, τις συνεχόμενες απειλές προς εργάτες γης –βασικούς μάρτυρες των πυροβολισμών αλλά και την μεροληπτική – πολλές φορές - αντιμετώπιση των θυμάτων, το Δικαστήριο καλείται να δώσει το μήνυμα όχι μόνο στους δράστες της συγκεκριμένης υπόθεσης αλλά σε όλη την κοινωνία.

Αυτό το μήνυμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την παραδειγματική τιμωρία όσων στηριζόμενοι αξιακά σε έναν διάχυτο ρατσισμό παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία και τα εργασιακά δικαιώματα, κατακτημένα με αίμα και αγώνες, και εφαρμόζουν συνθήκες δουλείας στις επιχειρήσεις τους.

Γνωρίζουμε ότι οι ίδιες συνθήκες επικρατούν σε πολλές άλλες πόλεις και χωριά. Δεν θα είμαστε όμως εμείς αυτοί που κάνουν ότι δεν βλέπουν, ότι δεν ήξεραν, δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα επιτρέψουν να επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα.

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση μπροστά στα Δικαστήρια Πατρών, την Τρίτη, 29.07.2014, στις 9.00 π.μ., μαζί με τους συλλόγους, τα σωματεία και τους φορείς για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας, τις κατακτήσεις μας, το μέλλον μας.»
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ