2014-07-29 16:39:20
Φωτογραφία για Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Αν ψηφιστεί το Νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και τις παραλίες θα είναι τεράστια η βλάβη για το περιβάλλον
Διαβάστε την ανακοίνωση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη: «Αν ψηφιστεί το Νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και τις παραλίες –έτσι όπως... έχει συνταχθεί το σχετικό κείμενο- η βλάβη για το περιβάλλον θα είναι ανήκεστος. Για αυτό και χρειάζεται συστράτευση όλων για την προστασία του εθνικού πλούτου και του περιβάλλοντος της πατρίδας μας». Τούτο τονίζει με έμφαση η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη σε χαιρετισμό της στην ανοιχτή συζήτηση για τον αιγιαλό που διοργάνωσε ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και «Κοινωνική Συμμαχία» στο Δημαρχείο Βόλου. Εκφράζοντας τις θέσεις των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» για το ζήτημα του αιγιαλού υπογραμμίζει πως «η συγκυβέρνηση – και μάλιστα εν μέσω θέρους - με ένα πρόχειρο λίφτινγκ στο σχετικό νομοσχέδιο που πριν λίγο καιρό είχε παρουσιάσει και στη συνέχεια αποσύρει, επιχειρεί να παραδώσει στους ιδιώτες ένα φυσικό και πολιτισμικό πόρο ανυπολόγιστης αξίας». Επεσήμανε δε πως «οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» στηρίζουν κάθε γόνιμο διάλογο και για το σοβαρό αυτό ζήτημα της πατρίδας και θα εξακολουθούμε να δίνουμε μέσα και έξω από τη Βουλή τις «μάχες» κατά της άλωσης του εθνικού μας πλούτου, στον οποίο φυσικά περιλαμβάνονται και ο αιγιαλός και οι παραλίες μας».


Ειδικότερα, στο χαιρετισμό της η κ. Χρυσοβελώνη αναφέρει: «Οι παραλίες και ο αιγιαλός, που και αυτά συνιστούν συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, είναι γνωστό σε όλους ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο ιδιοκτησίας και εμπορικής εκμετάλλευσης σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών, γι' αυτό και από συστάσεως του ελληνικού κράτους, προστατεύονταν από την κείμενη νομοθεσία.

Το γεγονός ότι κάποιοι εποφθαλμιούν και τον εθνικό πλούτο του αιγιαλού και των παραλιών μας, το έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» από την αρχή της συστάσεώς μας ως Κίνημα, εκφράζοντας παράλληλα την πλήρη αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε μεθόδευση που θα οδηγούσε στην άλωση και αυτού του εθνικού κεφαλαίου.

Η Συγκυβέρνηση, εν μέσω θέρους και με ένα πρόχειρο λίφτινγκ στο σχετικό νομοσχέδιο που πριν λίγο καιρό είχε παρουσιάσει και στη συνέχεια αποσύρει, επιχειρεί να παραδώσει στους ιδιώτες ένα φυσικό και πολιτισμικό πόρο ανυπολόγιστης αξίας, προς εκμετάλλευση άνευ όρων και ορίων από τους ιδιώτες, ενώ παράλληλα θέτει εν αμφιβόλω την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στα κοινόχρηστα αγαθά του αιγιαλού και των παραλιών και όλα αυτά κατά παράβαση του Συντάγματος (άρθρα 24 και 5) και των διεθνών συνθηκών, όπως είναι η σύμβαση της Βαρκελώνης.

Μια απλή ανάγνωση του επίμαχου κειμένου νόμου οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, αν ψηφισθούν και υλοποιηθούν όλα όσα προβλέπονται σε αυτό, η βλάβη για το περιβάλλον θα είναι ανήκεστος. Στην μάχη αυτή που αφορά στην προστασία του εθνικού μας πλούτου και του περιβάλλοντος, χρειάζεται η συστράτευση όλων, καθώς το περιβάλλον ανήκει σε όλους, ανήκει στο κοινωνικό σύνολο. Κάθε βήμα γόνιμου διαλόγου που ανοίγεται, εμείς, «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες» το χαιρετίζουμε και το στηρίζουμε, ενώ παράλληλα ακούραστα θα εξακολουθούμε να δίνουμε μέσα και έξω από τη Βουλή τις μάχες κατά της άλωσης του εθνικού μας πλούτου, στον οποίο φυσικά περιλαμβάνονται και ο αιγιαλός και οι παραλίες μας». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ