2014-07-29 18:34:13
Φωτογραφία για Η ΔΕΥΑΧ ζητά εξηγήσεις από γνωστή εφημερίδα
Εξηγήσεις ζητά από την εφημερίδα "Έθνος" η ΔΕΥΑ Χανίων, καθώς σύμφωνα με... δημοσίευμα της εφημερίδας στο κυριακάτικο φύλο της 27/7, η δημοτική επιχείρηση, συγκαταλέγεται μεταξύ των ΔΕΥΑ στις οποίες έχει επιληφθεί ο Εισαγγελέας για υπόθεση στημένων μελετών και διασπάθισης χρημάτων του ΕΣΠΑ.

Με επιστολή της η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, αφού διαψεύδει το δημοσίευμα και ξεκαθαρίζει το τοπίο όσον αφορά το επικαλούμενο πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης "για το μεγάλο κόλπο με τα συστήματα Τηλεχειρισμού Ύδρευσης του προμηθευτή στις Δημοτικές Επιχειρήσεις" που αποτέλεσε και τη βάση του δημοσιεύματος, κάνει λόγο για δυσφήμιση της επιχείρησης και ζητά την αποκατάσταση της αλήθειας με νέο δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι το Flashnews.gr είχε επικοινωνήσει με την πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ κ. Αποστολάκη για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, η οποία και μας είχε εξηγήσει τι είδους έρευνα είχε γίνει στην επιχείρηση και τι αφορούσε


Δείτε τι αναφέρεται στην σχετική αποστολή:

Κύριοι,

Σχετικά με το πρωτοσέλιδο δημοσιεύματος σας, της Κυριακής 27/7/2014 του δημοσιογράφου σας κου Τσίτσα, στο οποίο εμπλέκεται και την Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων , ότι δήθεν «έστηνε μελέτες και λεηλατούσε το ΕΣΠΑ », θέμα για το οποίο έχει επιληφθεί ο Εισαγγελέας , σας γνωρίζουμε τα παρακάτω :

1. Αν ο συντάκτης του άρθρου είχε μελετήσει το επικαλούμενο πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Ε.Δ.Δ.) « για το μεγάλο κόλπο με τα συστήματα Τηλεχειρισμού Ύδρευσης του προμηθευτή, στις Δημοτικές Επιχειρήσεις » θα είχε αντιληφθεί όσο αφορά την Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων , ότι ζητά (σελίδα 49) τον Πειθαρχικό έλεγχο από τον Γεν. Γρ. Αποκ. Διοίκησης Κρήτης της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την σύναψη της σύμβασης ύψους 16.000€ (πλέον Φ.Π.Α.) χωρίς να ζητά τη διερεύνηση όσον αφορά την Δ.Ε.Υ.Α Χανίων, ποινικών ευθυνών από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, διότι από το ίδιο το πόρισμα προκύπτει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ποινικών ευθυνών των οργάνων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

2. Ο έλεγχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο οποίος πραγματοποιήθηκε και κοινοποιήθηκε στο Γ.Ε.Δ.Δ. κατέληξε ότι : « δεν στοιχειοθετείται πειθαρχική ευθύνη της Αντιπροέδρου για την σύναψη της επίμαχης Σύμβασης κατά τις συνδυασμένες διατάξεις των άρθρων 261 παρ. 4 του Νόμου 3463/2006 και 233, 238 παρ. 1 του Ν. 3852/10».

3. Όσον αφορά την μη απογραφή του προσωπικού της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων , αυτή δεν πραγματοποιήθηκε, δεδομένης της ύπαρξης προσωρινής Διαταγής επί ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε το Σωματείο των εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων κατά της Διοίκησης της, και όπως αντιλαμβάνεσθε η Διοίκηση σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις και τις επιταγές των Ελληνικών Δικαστηρίων ως εξάλλου οφείλει.

4. Εκείνο που δεν αντιλαμβανόμαστε είναι για ποιο λόγο ο συντάκτης σας, συνδέει την μη απογραφή του προσωπικού με τον υποτιθέμενο ποινικό έλεγχο της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων και δεν ζήτησε πληροφορίες και εξηγήσεις από την Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων πριν την σύνταξη του άρθρου, ως όφειλε , αλλά αντίθετα δυσφήμισε μια Επιχείρηση που επί 30 χρόνια έχει προσφέρει απτό και μετρήσιμο έργο στους Δημότες και επισκέπτες του Δήμου Χανίων και κυρίως βοήθησε στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής , προστατεύοντας το περιβάλλον.

5. Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε το παρόν στην ίδια θέση και με τα ίδια τυπογραφικά στοιχεία που είχατε το άρθρο της 27/7/2014.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ