2014-07-29 21:55:12
Φωτογραφία για Αίγιο: «Πράσινο φως» για το οικόπεδο ανέγερσης των νέων εγκαταστάσεων του 2ου Λυκείου
Στην - κατά το νόμο - σύγκλησή της προχώρησε η - με απόφαση του Δημάρχου Στάθη Θεοδωρακόπουλου- συσταθείσα "Επιτροπή Καταλληλότητας οικοπέδων προς σχολική στέγη", η οποία απαρτίζεται από τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας κ. Ευγενία Πιερρή, τον Εκπρόσωπο του Δήμου & Πρόεδρο της "Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε" Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο, τον Εκπρόσωπο των "Κτιριακών Υποδομών Α.Ε" κ. Θόδωρο Ηλιόπουλο καθώς και Εκπροσώπους της Δ.Ο.Υ Αιγίου και της Διεύθυνσης Υγείας.

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε στα Γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας" του Δήμου Αιγιάλειας, υπό τον Διευθυντή της κ. Ανδρέα Τσιγκρή και την παρουσία του Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Αιγίου κ. Βασίλη Σταματόπουλο,για ν'ακολουθήσει αυτοψία στο χώρο που από τον Δήμο προτείνεται η ανέγερση του νέου Σχολικού Κτιρίου προς χρήση από το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, το οποίο και να σημειωθεί πως από το 1995 ( όπου και σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός στην Αιγιάλεια),στεγάζεται σε προκάτ αίθουσες με ανύπαρκτους χώρους προαυλίου,αθλοπαιδιών κι εκδηλώσεων, κάτω από το Δημοτικό Κοιμητήριο της πόλης.


Η Επιτροπή, τόσο από τεχνικής φύσεως όσο και νομικά, έκρινε κατάλληλα, τόσο το υπάρχον δημοτικό οικόπεδο των 1.800 τ.μ - πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Αιγίου - όσο και το γειτονικό (ιδιώτη) 2.200 τ.μ για το οποίο υπάρχει ήδη προσύμφωνο του Δημάρχου με τους ιδιοκτήτες για αγορά του με το αντίτιμο των 500.000 ευρώ έναντι 800.000 ευρώ που ανέφερε εκτιμητικό έγγραφο της Εφορίας Αιγίου.

Εν συνεχεία συζητήθηκαν τεχνικά θέματα μεταξύ της "Τ.Υ" και του πρώην "Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων" με το νέο κτίριο να εκτιμάται στα 3.200 τ.μ διώροφο και 800τ.μ χώροι λοιπών δραστηριοτήτων.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της "Σ.Ε" Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος τονίζει:

"Η νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει άμεσα να συνεχίσει την πολιτική της απερχόμενης καθώς και των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου κι έτσι, με τη στήριξη όλων των παρατάξεων, να προχωρήσει στη σύναψη δανείου από το "Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων" ύψους 500.000 ευρώ για την αγορά του ιδιωτικού οικοπέδου. Τα χρονικά περιθώρια για τις διαδικασίες αυτές δεν είναι πολλά ώστε το έργο ανέγερσης ενός νέου σύγχρονου δημόσιου εκπαιδευτηρίου στην πόλη του Αιγίου να ενταχθεί από τις "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε" στο ΕΣΠΑ, με παράλληλη προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο, προϋπολογισμού περί τα 3 εκατομμύρια ευρώ και αποπεράτωση μέσα στο 2016"!
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ