2014-07-30 06:27:42
Φωτογραφία για Η ΔΗΜΑΡ είπε το τελευταίο αντίο στον Κώστα Κάρη
Τον Κώστα Κάρη που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας αποχαιρέτησαν στο νεκροταφείο Χολαργού συγγενείς, σύντροφοι του και εκατοντάδες φίλοι της Ανανεωτικής Αριστεράς Για τον Κώστα που συνέδεσε ολόκληρη τη ζωή του με τις ανανεωτικές αριστερές ιδέες και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ και μέλος της Ε.Ε, το τελευταίο αντίο εκ μέρους του κόμματος απηύθυνε ο πρόεδρος  Φ. Κουβέλης.

Στον επικήδειο που εκφώνησε ο Φ. Κουβέλης, τόνισε:

«Έχουν περάσει 40 ακριβώς χρόνια από την πτώση της δικτατορίας. Τον Κώστα Κάρη, ούτε καν 20 ετών τότε, συναντούσα στα γραφεία του ΚΚΕ Εσωτερικού, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου. Τον Κώστα, από τη λαμπρή γενιά των Ρηγάδων της δικτατορίας. Σεμνός, με εξαιρετική ευφυΐα, που δεν ήθελε να τη δείχνει, με καινούργιες ιδέες.

 

Εντάχθηκε στο Ρήγα από μαθητής στο κολλέγιο, στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας. Στη συνέχεια βρέθηκε στην Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π., συμμετέχοντας ενεργά στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα. Ηγετική φυσιογνωμία του νεολαιίστικου κινήματος της μεταπολίτευσης, διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ και Γραμματέας Σπουδάζουσας του Ρήγα την περίοδο της Εξόρμησης για την ψήφο στα 18 και τα δικαιώματα της νέας γενιάς.


Διέτρεξε στον ξεχωριστό του βίο όλες τις προσπάθειες για την ανανέωση των ιδεών της αριστεράς στο ΚΚΕ Εσωτερικού, στην ΕΑΡ, στο Συνασπισμό και τέλος στη ΔΗΜ.ΑΡ., της οποίας υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη δημιουργία της. Τα τελευταία αυτά χρόνια είχα τη χαρά της πολύ στενής συνεργασίας με τον Κώστα. Ήταν τα χρόνια που τον κέρδιζε περισσότερο η πολιτική από την δημοσιογραφία. Έτσι είχαμε την τύχη της συμμετοχής του στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜ.ΑΡ., αφού παλαιότερα η δημοσιογραφική ιδιότητα δεν επέτρεπε τη συμμετοχή στα κομματικά όργανα.

Τον Κώστα Κάρη από πολύ νωρίς τον κέρδισε η δημοσιογραφία, με κάποια προτεραιότητα απέναντι στην πολιτική. Από πολύ νωρίς, παρά τις σπουδές του στην Αρχιτεκτονική, επέλεξε να γίνει δημοσιογράφος σε μία μόνο εφημερίδα για όλη του τη ζωή, την ΑΥΓΗ, της οποίας υπήρξε διευθυντής για μια δεκαετία.

Αν είχαν έρθει τα πράγματα έτσι, που ο Κώστας να είχε επιλέξει την προτεραιότητα της πολιτικής απέναντι στη δημοσιογραφία, τότε η Ανανεωτική Αριστερά σε όλη τη διαδρομή της, θα είχε κερδίσει στις ηγετικές θέσεις της πρώτης γραμμής, ένα πολιτικό στέλεχος με βαθιά αναλυτική ικανότητα, ιδεολογική, θεωρητική στρατηγική και πολιτική συγκρότηση.

Ο Κώστας Κάρης ήταν χαρισματική φυσιογνωμία της Ανανεωτικής Αριστεράς. Εδώ ακριβώς, οι δύο λέξεις Ανανεωτική και Αριστερά βρίσκουν μια τέλεια σύζευξη. Ανανεωτική, γιατί ο Κώστας είχε ανοιχτούς ορίζοντες και βαθιά μόρφωση και Αριστερά, γιατί ο Κώστας είχε το ήθος των παλαιών αγωνιστών της Αριστεράς.

Θα μας λείψει το ανήσυχο πνεύμα του, οι αναλυτικές του ικανότητες, η πολιτική του οξυδέρκεια, η ανιδιοτέλειά του, η συνέπεια στις αρχές του, η πίστη στις ιδέες του, το ήθος του.

Θα μας λείψει ως γλυκός φίλος.

Η Ανανεωτική Αριστερά έχει φτωχύνει από το θάνατο του Κώστα Κάρη.

Στην οικογένεια του, την Αλίκη και τα παιδιά τους, Φανή και Αγάθη, τα θερμά μου συλλυπητήρια. Θα θυμόμαστε πάντα τον Κώστα με βαθιά εκτίμηση και αγάπη, γιατί είμαστε τυχεροί που τον γνωρίσαμε και ζήσαμε μαζί του».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ