2014-07-30 11:15:06
Φωτογραφία για Στην Κρήτη ο νεότερος πρωθυπουργός της Ευρωπαϊκής Ένωσης [photos + video]
Στο Λασίθι βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Εσθονός πρωθυπουργός, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης Ο ίδιος εξήγησε πως η χώρα του κατάφερε να γίνει πρότυπο με την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στον δημόσιο τομέα αλλά και πως η κρίση στην Ουκρανία και την Ρωσία επηρεάζει τις περιοχές της Βαλτικής αλλά και την Ελλάδα.

Ο ίδιος έχει καταφέρει να προκαλέσει το θαυμασμό στην τοπική κοινωνία όχι μόνο για το νεαρό της ηλικίας του επέλεξε για τις ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του την Κρήτη και αλλά και για τις λιτές συνήθειές του.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Κρήτη συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου και συζήτησαν για τις σχέσεις των δύο χωρών κυρίως σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό, καθώς κάθε χρόνο πάνω από 35 χιλιάδες Εσθονοί πολίτες επισκέπτονται την Κρήτη για της καλοκαιρινές τους διακοπές.


Η κρίση στην Ουκρανία και τη Ρωσία Αποτελεί Ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι μονό πρόβλημα της Εσθονίας υπογράμμισε ο Εσθονός πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία ως μεγάλη οικονομική και στρατιωτική δύναμη θα αποτελέσει μελλοντικά και το ρυθμιστή για την εκτόνωση της κρίσης.

Ερωτηθείς για το πώς η Εσθονία του 1,4 εκατομμυρίων κατοίκων καταφέρνει να βρίσκεται ψηλά στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών που δημόσιος τομείς τεχνολογία και ίντερνετ γίνονται ένα προς όφελος των πολιτών της Εσθονίας προσθέτοντας ότι και η Ελλάδα μπορεί να κινηθεί αναλόγως για να λύσει γραφειοκρατικά προβλήματα δεκαετιών.

Ο πρωθυπουργός της Εσθονίας θα συνοδεύεται στη διάρκεια των διακοπών του στην Κρήτη από τον πρόεδρο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη Βουλή Κάλλε Πάλινγκ και τον πρώην υπουργό Εσθονίας Γιάνους Ραχουμάγκι.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ