2014-07-30 17:50:09
Φωτογραφία για Παγκόσμιος συναγερμός για την εξάπλωση του ιού Έμπολα – Περιστατικό στην Ευρώπη
Ο θάνατος ενός 40χρονου Βρετανού στο Μπέμινγχαμ από τον ιό Έμπολα μεγαλώνει τις ανησυχίες των γιατρών για εξάπλωση του ιού παγκοσμίως Ο 40χρονος ταξίδεψε από την Νιγηρία στην Βρετανία, μέσω Παρισιού και οι γιατροί κάνουν αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν τους συνεπιβάτες τους, που πιθανώς έχουν μολυνθεί από τον άντρα.

Η Βρετανία έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό κα γιατροί και συνοριοφύλακες ελέγχουν τους ταξιδώτες και μη για εμφάνιση των συμπτωμάτων του ιού.

Ο 40χρονος είχε ταξιδέψει στην Λιβερία όπου ο Εμπολα «σαρώνει» και πιθανότατα κόλλησε τον ιό από την αδερφή του. Ταξίδεψε στη Νιγηρία με δυο πτήσεις. Η πρώτη από τη Μονρόβια στο Λόμε στο Τόνγκο και από εκεί με άλλη πτήση στο Λάγος.

Λόγω της μεγάλης μετακίνησης του 40χρονου, οι ειδικοί φοβούνται ότι σίγουρα έχει μολυνθεί κάποιος και δεν το γνωρίζει γιατί η περίοδος επώασης του ιού είναι 21 ημέρες.

Οι γιατροί κάνουν λόγο για πρωτοφανή εξάπλωση του ιού, που έχει και πλέον επίσημα σπάσει τα σύνορα της Αφρικής και βρίσκεται και στην Ευρώπη.

Ο ιός Εμπολα μεταδίδεται μέσω απευθείας επαφής με το αίμα, τα σωματικά υγρά ή τους ιστούς των μολυσμένων ανθρώπων ή ζώων. Ο αιμορραγικός πυρετός που προκαλεί εμφανίζεται με αιμορραγίες, εμετούς και διάρροια. Το ποσοστό θνησιμότητας κυμαίνεται από 25% μέχρι 90% στον άνθρωπο και δεν υπάρχει εμβόλιο για την αντιμετώπιση του ιού.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ