2014-07-30 20:47:10
Φωτογραφία για Η εφιαλτική ζωή μιας 15χρονης και τα μαρτύρια που τη σημάδεψαν
Εβγαζε πάνω στο εφηβικό κορμάκι της κόρης της τα πιο βίαια ένστικτά της... Τη χτυπούσε, την έβριζε, ενώ την κλείδωνε επί ώρες μέσα στο σπίτι και την υποχρέωνε στα 15 χρόνια της να εκτελεί χρέη... αποκλειστικής νοσοκόμας στην ηλικιωμένη γιαγιά της. Οταν η ανήλικη κοπέλα αρνιόταν να υποταχθεί στις παράλογες απαιτήσεις της 45χρονης μάνας της, εκείνη την πετούσε έξω από το σπίτι τους, με αποτέλεσμα, όπως αποκάλυψε η ίδια στους εμβρόντητους δικαστές, να κοιμάται σε παγκάκια και σε χώρους φιλοξενίας αστέγων!

Συγκίνηση

Τελικά, το δικαστήριο αφαίρεσε την επιμέλεια της 15χρονης από τη μητέρα της και πλέον θα τη φροντίζει ο πατέρας της, που υποσχέθηκε να της προσφέρει ένα φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον.

Βούρκωσαν όσοι παρακολούθησαν πριν από λίγες ημέρες στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας τη συζήτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο πρώην σύζυγος της 45χρονης και πατέρας της 15χρονης, ο οποίος μετά τα όσα του περιέγραψε η κόρη του αποφάσισε να κάνει δικαστικό αγώνα για να κερδίσει -έστω και προσωρινά- την επιμέλειά της, με μοναδικό στόχο να της προσφέρει στο μέλλον ένα γαλήνιο περιβάλλον, μακριά από τους εφιάλτες του παρελθόντος
. Οπως αποκάλυψε στη συγκλονιστική κατάθεσή της η 15χρονη, που λύγισε ακόμη και τη δικαστή της έδρας με το κλάμα της, η 45χρονη μητέρα της δεν της φερόταν καθόλου καλά, καθώς τη θεωρούσε υπεύθυνη για όλα όσα περνούσε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η συμπεριφορά της απέναντι στην κόρη της να γίνει βίαιη και να μετατρέψει τη ζωή του παιδιού της σε έναν εφιάλτη δίχως τέλος.

Αντιδράσεις

«Με πετούσε έξω από το σπίτι χωρίς να την ενδιαφέρει ούτε πού θα πάω, ούτε και πού θα κοιμηθώ...» αποκάλυψε η 15χρονη στο δικαστήριο και σήκωσε θύελλα αντιδράσεων κατά της 45χρονης, που έψαχνε μέρος να... κρυφτεί για όλα όσα ακούγονταν εκείνη την ώρα εναντίον της! «Αναγκαζόμουν να κοιμάμαι σε παγκάκια, φοβόμουν για τη ζωή μου, έτρεμα μήπως κάτι μου συμβεί. Εκείνη δεν την ένοιαζε τίποτα, μόνο το πώς θα με τιμωρήσει. Ζούσα έναν συνεχή εφιάλτη, δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ στα μαθήματά μου, με έκανε ακόμη και να μη θέλω να πάω σχολείο, αφού κάθε φορά που γυρνούσα από εκεί με περίμενε χωρίς λόγο και μια καινούργια τιμωρία. Με χτυπούσε με όλη της τη δύναμη, με έβριζε με τα χειρότερα λόγια και με μείωνε!» εξήγησε στο δικαστήριο το ανήλικο κορίτσι, που αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια σε περιστατικά από την κοινή ζωή που είχε με τη μάνα της, καθώς και για την απόφασή της να αποκαλύψει τα πάντα στον πατέρα της που έως εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζε τίποτα.

Η συγκλονιστική κατάθεση του πατέρα

Συγκλονιστικά όμως είναι και όσα αναφέρει μέσα στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, την οποία δημοσιεύει σήμερα η «Espresso», ο πατέρας της 15χρονης. Αν και αρχικά είχε συμφωνήσει με τη 45χρονη κατά τη διάρκεια του διαζυγίου τους η επιμέλεια να παραμείνει σε εκείνην, τώρα είναι αποφασισμένος να της την αφαιρέσει μια για πάντα, αφού θεωρεί την πρώην γυναίκα του ανίκανη να μεγαλώσει το παιδί τους.

«...Το τελευταίο διάστημα και δη τους τελευταίους δύο μήνες η κόρη μας, η οποία πλέον έχει φτάσει στην ηλικία των 15 ετών, τόσο τις φορές που συναντιόμαστε όσο και τις φορές που επικοινωνούμε τηλεφωνικά παραπονείται όλο και πιο έντονα για την οξύθυμη και απότομη συμπεριφορά της καθ' ης. Συγκεκριμένα, η θυγατέρα μου μου μεταφέρει πολλά περιστατικά που η μητέρα της την αντιμετωπίζει με αδικαιολόγητα άγριο τρόπο, με αποκορύφωμα τα κλιμακούμενα περιστατικά ψυχολογικής και σωματικής βίας εναντίον της.

»Ειδικότερα, μου τηλεφωνεί όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και μου διηγείται περιστατικά όπου η μητέρα της, όταν για οποιονδήποτε λόγο έρχονται σε διαμάχη, καθόσον της υψώνει υπερβολικά τους τόνους, τη μειώνει, την υβρίζει, της απαγορεύει να βγει από σπίτι, τη χτυπάει και γενικώς της φέρεται ιδιαιτέρως υποτιμητικά και βίαια. Λόγω του ότι η γιαγιά της είναι ασθενής και ηλικιωμένη, η καθ' ης υποχρεώνει την ανήλικη θυγατέρα μας να κοιμάται στον καναπέ και να προσέχει διαρκώς την ηλικιωμένη γιαγιά της, εκτελώντας χρέη αποκλειστικής νοσοκόμας. Κάθε φορά που αρνείται να εκτελέσει τις "υποχρεώσεις" και να πειθαρχήσει στις επιταγές της μητέρας της, η καθ' ης την εξυβρίζει και της φέρεται άσχημα. Η ως άνω συμπεριφορά της έχει ως αποτέλεσμα η θυγατέρα μας να πιέζεται ψυχολογικά και να μη δύναται να αφοσιωθεί στα σχολικά της μαθήματα και στις μαθητικές της υποχρεώσεις. Γι' αυτό και μόνο τον λόγο, μου είναι απολύτως αδύνατο να συνεχίζω να παρακολουθώ ως απλός θεατής τη λεκτική και κυρίως σωματική κακοποίηση που υφίσταται το παιδί μου και να παραμένω άπραγος» αναφέρει ο πατέρας της 15χρονης, ο οποίος κάνει λόγο για τις άριστες σχέσεις που έχει αναπτύξει η κόρη του με τη νέα σύντροφό του, καθώς και με τον γιο που έχει αποκτήσει με εκείνην.

Το δικαστήριο «λύγισε» με όσα άκουσε από το έφηβο κορίτσι

Η ΑΠΟΦΑΣΗ που πήρε το δικαστήριο ήταν καταπέλτης για τη μητέρα, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ αποφάσισε -έστω και προσωρινά- να τιμωρήσει τη 45χρονη για τη συμπεριφορά της, αφαιρώντας της την επιμέλεια της 15χρονης κόρης της και δίνοντάς τη στον πατέρα της. Μάλιστα, όπως εξηγεί στην «Espresso» ο δικηγόρος Δημήτρης Βιδάκης που ανέλαβε την υπόθεση ύστερα από εντολή του πατέρα της ανήλικης, είναι από τις λίγες φορές που δικαστήριο χορηγεί την επιμέλεια ανήλικου τέκνου στον πατέρα. «Πλην όμως, όταν συντρέχουν επείγοντες λόγοι και προς το συμφέρον του ανήλικου τέκνου, εκδίδονται τέτοιες δικαστικές αποφάσεις. Γενικά το δικαστήριο δύναται να αφαιρέσει το τέκνο από την επιμέλεια του γονέα, ιδίως αν κινδυνεύει κοντά του η καλή ανατροφή ή η πνευματική ή η ηθική αυτού διάπλαση, ή αν το τέκνο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του από απόψεως ανατροφής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δικαστές έδωσαν ιδιαίτερη σημασία σε όλα όσα κατέθεσε η 15χρονη, με αποτέλεσμα να πειστούν από τα λόγια της και να αποφασίσουν -έστω και προσωρινά- να χορηγήσουν την επιμέλειά της στον πατέρα της, προκειμένου να την απαλλάξουν απ' όλα όσα ζούσε στο σπίτι της μητέρας της» αναφέρει ο δικηγόρος.

Πηγή: espressonews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ