2014-07-31 09:34:05
Φωτογραφία για Διαβάστε ποιες συνήθειες μπορεί να οδηγήσουν σε τριχόπτωση!
Αν θες να έχεις μαλλιά στο κεφάλι σου μέχρι τα γεράματά σου τότε φρόντισε να κόψεις μερικές από τις παρακάτω κακές συνήθειες που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την τριχόπτωση!

1. Δεν τρέφεσαι σωστά

Η ισορροπημένη διατροφή είναι το Α και το Ω για την υγεία σου - και για την υγεία των μαλλιών σου. Η έλλειψη σιδήρου και βιταμινών του συμπλέγματος B είναι από τις βασικές αιτίες της τριχόπτωσης.

2. Αγχώνεσαι υπερβολικά

Ο τρόπος που έχεις συνηθίσει να σκέφτεσαι, μπορεί να σου προκαλέσει υπερβολικό άγχος με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες που έχει αυτό για την υγεία σου και για τα μαλλιά σου.

Τα στοιχεία της αντρικής γοητείας που θα σε κάνουν ακαταμάχητο!

3. Χρησιμοποιείς σε υπερβολικό βαθμό προϊόντα styling

Μην βάζεις τόσα προϊόντα styling που θα κάνουν το μαλλί σου να πετρώνει, αν δεν θες να ξεραθούν τα μαλλιά σου και να στεγνώσουν από τα φυσικά τους έλαια.


4. Χτενίζεις με δύναμη τα μαλλιά σου

Το βούρτσισμα των μαλλιών είναι απαραίτητο για να αναζωογονείται η τρίχα, αλλά δεν χρειάζονται υπερβολές. Μην τραβάς τα μαλλιά σου καθώς τα χτενίζεις, γιατί ετσι τα φθείρεις και ασκείς πίεση στις ρίζες τους.

5. Χρησιμοποιείς φθηνά προϊόντα

Το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόσουν με την οικονομική κρίση είναι να αγοράσεις ακριβό σαμπουάν, αλλα καλώς ή κακώς η ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιείς για τα μαλλιά σου, αντανακλάται στην εμφάνισή και στην υγεία τους.

6. Λούζεσαι κάθε μέρα και επιπλέον τρίβεις υπερβολικά τα μαλλιά σου

Αν δεν έχεις λιπαρά μαλλιά δεν χρειάζεται να τα λούζεις κάθε μέρα. Τα σαμπουάν σε καθημερινή βάση μπορεί να φθείρει τη φυσική δομή της τρίχας, που δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα μαλλιά σου. Μην φτάσεις όμως στο άλλο άκρο και κυκλοφορείς με λαδωμένο μαλλί.

7. Στεγνώνεις πολλή ώρα τα μαλλιά σου με το σεσουάρ

Το σεσουάρ ταλαιπωρεί τα μαλλιά, τα ξηραίνει και επιδρά αρνητικά στη δομή της τρίχας. Γι' αυτό χρησιμοποίησέ το με μέτρο και για λίγη ώρα.

8. Τρίβεις τα μαλλιά σου δυνατά με την πετσέτα για να τα στεγνώσεις

Συνήθισε να στεγνώνεις τα μαλλιά σου ταμποναριστά με απαλές κινήσεις.

9. Γενικά μην αφήνεις την κατάσταση στην τύχη της

Με το κοιτάζεις απλώς κοιτάζεις στον καθρέφτη τα μαλλιά σου να... φεύγουν, δεν πρόκειται σταματήσεις την τριχόπτωση. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και μην ξεχνάς ότι στα φαρμακεία υπάρχουν ειδικά σαμπουάν, λοσιόν και συμπληρώματα διατροφής για την τριχόπτωση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ