2014-07-31 12:45:36
Φωτογραφία για Αυτό είναι το σαβουάρ βίβρ του φιλοδωρήματος...
Οι κανόνες του φιλοδωρήματος είναι σχετικά θολό (ειδικά σε χαλεπούς οικονομικούς καιρούς) και αλλάζουν από χώρα σε χώρα Οι περισσότεροι προτιμούν να αφήνουν 10% φιλοδώρημα, για τον απλό λόγο ότι είναι πιο εύκολο στον υπολογισμό του : στρογγυλέψτε το ποσό του λογαριασμού και μετακινήστε την υποδιαστολή κατά ένα δεκαδικό ψηφίο.

Για παράδειγμα, αν η απόδειξη γράφει 34,85 ευρώ, στρογγυλεύεται το ποσό στα 35 και μετακινείτε την υποδιαστολή κατά μία θέση αριστερά οπότε το φιλοδώρημά σας υπολογίζεται στα 3,50 ευρώ.

Αν, μείνατε πολύ ικανοποιημένη ή η υπηρεσία που σας προσέφεραν έγινε σε δύσκολες συνθήκες, π.χ. ντελίβερι με κακό καιρό ή σε δύσκολη διεύθυνση αφήστε κάτι παραπάνω.

Το σαβουάρ βίβρ του φιλοδωρήματος

Γενικά :

* Φαγητό σε πακέτο:

Μη δίνετε φιλοδώρημα όταν παραγγέλνετε φαγητό για έξω, είναι διαφορετικά από το ντελίβερι, εκτός αν ζητήσετε να σας ετοιμάσουν κάτι που δεν συνηθίζεται.


* Τακτικές υπηρεσίες:

Για υπηρεσίες που σας προσφέρονται τακτικά, όπως σε καθαρίστριες και νταντάδες, συνήθως αφήνετε ένα μεγάλο φιλοδώρημα που ισοδυναμεί με μια ή δύο επισκέψεις μια φορά το χρόνο, στις γιορτές.

* Βάζο με κέρματα:

Αν σε μια καφετέρια δείτε ένα βάζο για φιλοδωρήματα, σημαίνει ότι το φιλοδώρημα είναι εντελώς προαιρετικό! Αφήστε κάτι για την εξυπηρέτηση με χαμόγελο και απλώς αγνοήστε το σε άλλες περιπτώσεις.

* Λόγω κρίσης:

Προσπαθήστε να μην κάνετε σημαντικές περικοπές στα φιλοδωρήματα λόγω οικονομικής κρίσης. Αν δυσκολεύεστε οικονομικά προτιμήστε να μειώσετε τις δραστηριότητες που απαιτούν φιλοδώρημα, όπως το φαγητό έξω. Εξοικονομήστε χρήματα χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς για παράδειγμα και μη στερείτε το φιλοδώρημα από τους ανθρώπους που σας εξυπηρετούν. Σε αυτή την κρίση είμαστε όλοι μαζί.

* Ζήτημα λογαριασμού:

Πάντα ελέγχεται τον λογαριασμό σας, σε πολλές περιπτώσεις σας χρεώνουν ρητά (χωρίς να αναφέρεται στους όρους) για την εξυπηρέτηση που σας προσφέρεται, οπότε το επιπλέον φιλοδώρημα είναι περιττό. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ