2014-07-31 13:04:15
Φωτογραφία για 15 νέα ασθενοφόρα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Με 15 νέα ασθενοφόρα θα ενισχυθεί το ΕΚΑΒ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης ζητούσε την εξεύρεση κονδυλίων για την επισκευή και την αντικατάσταση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας, στην οποία ανήκει και η Ηλεία, καθώς η υφιστάμενη κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για τους ασθενείς κατοίκους, τους χιλιάδες επισκέπτες του Νομού μας κατά τους θερινούς μήνες αλλά και για το πλήρωμα των ασθενοφόρων.

Ο Υπουργός Υγείας με αφοπλιστική ειλικρίνεια παραδέχεται πως η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας είναι τουλάχιστον δεκαετίας και πάνω, με αρκετά εξ αυτών να έχουν ξεπεράσει τα 500.000 χιλιόμετρα κίνησης. Επίσης, επισημαίνει πως το σοβαρότερο πρόβλημα στην περιοχή είναι οι ελλείψεις και τα προβλήματα των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του Νομού τις συνέπειες των οποίων επωμίζεται το ΕΚΑΒ, διακομίζοντας καθ’ όλο το 24ωρο ασθενείς σε άλλους υγειονομικούς σχηματισμούς, εκτός ή εντός Νομού, με αποτέλεσμα τη μεγάλη επιβάρυνση του ΕΚΑΒ.


Αναγνωρίζοντας την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα, ο Υπουργός Υγείας έχει προχωρήσει ήδη στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ανανέωση του εξοπλισμού του ΕΚΑΒ και ειδικότερα των κινητών μέσων που διαθέτει, ο οποίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης και αφορά στην προμήθεια συνολικά 186 ασθενοφόρων και κινητών μονάδων από πόρους των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 13.590.000 ευρώ. Από αυτά 15 ασθενοφόρα προϋπολογιζόμενης δαπάνης 1.050.000 ευρώ αφορούν σε τομείς του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Επιπροσθέτως, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την προκήρυξη πλήρωσης 200 θέσεων μόνιμου προσωπικού, κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, για την κάλυψη όλων των ελλειμματικών τομέων του ΕΚΑΒ, ανά την Ελλάδα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ