2014-08-01 07:57:36
Φωτογραφία για Ο Εντι Ράμα αναγνώρισε την ελληνική μειονότητα της Χειμάρας - Ο πρώτος Αλβανός πρωθυπουργός που το παραδέχεται
Ο Εντι Ράμα έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός στην ιστορία της Αλβανίας που αναγνωρίζει και παραδέχεται ότι στη Χειμάρα ζει μέρος... της ελληνικής μειονότητας, καθώς μέχρι σήμερα οι Αλβανοί πρωθυπουργοί υποστήριξαν απλώς ότι η Χειμάρα έχει δίγλωσσο πληθυσμό.

Κατά την ομιλία του στην τελευταία συνεδρίαση της αλβανικής Βουλής ανέφερε ότι «το γεγονός ότι στη Χειμάρα ζει μέρος της ελληνικής μειονότητας δεν σημαίνει τίποτε άλλο εκτός από την υποχρέωση να ζήσουν και έτσι».

Μετά από την αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε το κοινοβούλιο ενέκρινε τη μεταρρύθμιση που χωρίζει τη χώρα σε 61 δοικητηκα διαμερίσματα.

Την νέα εδαφική μεταρρύθμιση καταψήφισε ο Βαγγέλης Ντούλε, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Βουλής, ο ελληνικής καταγωγής Βαγγέλης Τάβο απείχε και ο άλλος ελληνικής καταγωγής βουλευτής του Σοσιαλιστικού κόμματος Ανδρέας Μάρτος ψήφισε υπέρ της νέας εδαφικής διαίρεσης, που η ελληνική κοινότητα απέρριψε επειδή στην Χειμάρα θα ενταχθεί σε μια μουσουλμανική περιοχή και με διαφορετικά οικονομικά συμφέροντα, και με διαφορετικό πολιτιστικό και εθνοτικό υπόβαθρο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ