2014-08-01 10:16:08
Φωτογραφία για 30/07/2014 - Διευκρίνηση σχετικά με την χθεσινή ανακοίνωση Ι.Σ.Θεσπρωτίας
Αθήνα, 30/07/2014

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

Μετά την από 29/07/2014 ανακοίνωση του Συνδέσμου μας για την πρωτοβουλία του Ι.Σ. Θεσπρωτίας και των αντιδράσεων που προκάλεσε και προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για το σύνολο των παρόχων Π.Φ.Υ, διευκρινίζουμε τα κάτωθι :

1. Ο Σύνδεσμός μας χαιρετίζει την όποια αγωνιστική πρωτοβουλία ομάδας παρόχων και Ιατρικών Συλλόγων με στόχο την ακύρωση των μέτρων του Rebate & Claw back που έχει επιβάλλει ο Οργανισμός. Ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατόν με την ανακοίνωση μας και μάλιστα στην πρώτη παράγραφο αυτής, να μην χαιρετίσουμε την πρωτοβουλία του Ι.Σ. Θεσπρωτίας.

2. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να πιστεύουμε ότι η επιβολή επιχειρηματικού plafond είναι μέτρο συντεχνιακό και εις βάρος τόσο του ασφαλισμένου του Οργανισμού όσο και εκείνων των παρόχων που αγωνίζονται καθημερινά για την αναβάθμιση των παρεχομένων τους υπηρεσιών.


3. Ευχόμεθα η επίσχεση των παρόχων Θεσπρωτίας να βρει ευήκοα ώτα και να υπάρχει ανάληψη πρωτοβουλιών από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την οικονομική ανακούφιση του κλάδου. Αν όμως αυτό δεν συμβεί, που το θεωρούμε ως πιθανότερη εκδοχή και πάντα με την ευχή της διάψευσής μας, τότε εκτιμούμε ότι δεν απομένει τίποτα άλλο από την καταγγελία της συμβάσης. 

4. Με το ανωτέρω σκεπτικό πιστεύουμε ότι, όποιος πάροχος συνεχίζει να συμβάλλετε με έναν οργανισμό που του κουρεύει το 45-48% της αξίας των παρεχομένων του υπηρεσιών, ή είναι «μάγος οικονομικής διαχείρισης» ή αναπτύσσει παραβατική συμπεριφορά.

5. Γιατί καταγγελία και όχι επίσχεση ; Απλά γιατί εκτιμούμε ότι το μέτρο της επίσχεσης όποτε δοκιμάστηκε δεν απέδωσε. Αντιθέτως μας επιβάρυνε κιόλας. Με την εμπειρία του παρελθόντος προτείνουμε την καταγγελία ως έσχατο μέσο την ύστατη στιγμή.

Πιστεύουμε ότι όσοι πιο πολλοί συνταχθούμε επ’ αυτής της πρότασης τόσο πιο δυνατά θα ακουστεί η απόγνωσή μας.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάθε Ιατρικός Σύλλογος ή ομάδα παρόχων δεν διατηρεί το δημοκρατικό της δικαίωμα να αποφασίζει και να δρα διαφορετικά. Η διαφορετικότητα πρέπει να είναι σεβαστή απ’ όλους μας.

Μετά τα ανωτέρω και προς άρση του οποιοδήποτε περιθωρίου για τεχνητή ένταση μεταξύ των παρόχων της Π.Φ.Υ και μάλιστα αυτή την περίοδο, δηλώνουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παρόχων Π.Φ.Υ είναι έντιμοι και αγωνίζονται υπό αντίξοες συνθήκες να επιβιώσουν.

Ο έλεγχος και η απόδοση ευθυνών στους ελαχίστους παρόχους που μετέρχονται παραβατικές πρακτικές ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον Οργανισμό.

Συνεπώς η ευθύνη της συνταγογράφησης δεν είναι δική μας υπόθεση, αλλά του ΕΟΠΥΥ. Εμείς απαιτούμε την πιστή εφαρμογή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχής Υπηρεσιών του Οργανισμού που αναφέρει : «ότι είναι εγκεκριμένο από τον Οργανισμό είμεθα υποχρεωμένοι να το εκτελέσουμε». Συνέπεια αυτής της απαίτησης του ΕΟΠΥΥ είναι και «ότι εκτελείται πληρώνεται». 

Ας εφαρμόσουν λοιπόν μηχανισμούς ελέγχου της συνταγογράφησης και ας σταματήσουν οι ανέξοδες πολιτικές «άγριων κουρεμάτων» επί δικαίων και αδίκων.

Με την πεποίθηση ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που μας χωρίζουν, προχωράμε στις δίκαιες διεκδικήσεις μας και κάθε αγωνιστική συνάντηση και συμπαράταξη είναι προς το κοινό καλό.

Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας

Δρ Γεώργιος Βουγιούκας Ιωάννης Καραμηνάς

Ιατρός Ακτινολόγος         Βιοχημικός
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ