2014-08-01 15:28:11
Φωτογραφία για Σε περιορισμούς στην εισαγωγή φρούτων από την Ελλάδα προσανατολίζεται η Ρωσία
Περιορισμούς στην εισαγωγή φρούτων από την Ελλάδα ενδέχεται να επιβάλει από την επόμενη εβδομάδα η Ρωσία, και... συγκεκριμένα, η Ρωσική Υπηρεσία Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου καθώς, όπως ανακοίνωσε, εντόπισε το παράσιτο Grapholita molesta σε νεκταρίνια από την Ελλάδα. Οι περιορισμοί στις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών έχουν επιβληθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ουκρανία, η Πολωνία, η Ολλανδία και η Μολδαβία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας, Αλεξέι Αλεξέενκο, “οι εμπειρογνώμονές μας αποτιμούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και αξιολογούν τους κινδύνους. Ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί εντός ολίγων ημερών, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Κατόπιν τούτου υπάρχει η πιθανότητα επιβολής περιορισμών στην εισαγωγή των ελληνικών φρούτων στη Ρωσία”. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί ενδέχεται να διευρυνθούν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Όπως δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Ria-Novosti, η απόφαση εξαρτάται από το πόσο μεγάλος είναι ο αριθμός παρόμοιων παραβιάσεων των φυτοϋγειονομικών απαιτήσεων. «Η περίοδος εισαγωγής φρούτων βρίσκεται μόλις στην αρχή της και ξεκίνησαν οι εισαγωγές από την Ελλάδα. Θα εξετάσουμε τα φορτία αυτά και θα αποφασίσουμε», είπε ο κ. Αλεξέενκο.

Πέρυσι, εξαγωγές φρούτων της Ελλάδας στη χώρα, οι οποίες περιλαμβάνουν εσπεριδοειδή, σταφύλια, πεπόνια, μήλα, αχλάδια, βερύκοκα, βύσσινα, κεράσια, ροδάκινα και άλλα, αποτέλεσαν το 12,5%, δηλαδή τους 57,8 χιλιάδες τόνους και τα 90,1 εκατ. δολάρια.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ