2014-08-02 02:42:05
Φωτογραφία για Προτεραιότητα για τον Δήμο Αμαρουσίου η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης
Με αφορμή το δημοσίευμα στην εφημερίδα Αμαρύσια με τίτλο: «Που πήγαν τα λεφτά για τον καθαρισμό των ρεμάτων;» που αναφέρεται στα κυκλοφοριακά προβλήματα που προκλήθηκαν στο γεφυράκι της Σαπφούς στον Δήμο Αμαρουσίου από τη βροχόπτωση της 24ης Ιουλίου, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έχει να διευκρινίσει τα εξής:

1. Οι διατυπώσεις του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου αφορούν στην απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση καθώς ο καθαρισμός των ρεμάτων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, η οποία οφείλει να μεριμνά για την τήρηση της διαδικασίας και την ανάθεση των απαραίτητων εργολαβιών για τη διεκπεραίωση των καθαρισμών των ρεμάτων στο σύνολο της Περιφέρειας.

2. Η Διοίκηση του Δήμου, δίνοντας από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα στο θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης, έχει καταβάλει επίπονες προσπάθειες -ξεπερνώντας τους γραφειοκρατικούς σκοπέλους που δημιουργούσε ο Καλλικράτης μετά την κατάργηση των Νομαρχιών και έπειτα από περισσότερα από 30 χρόνια ολιγωρίας των παλαιότερων διοικήσεων του Δήμου-, και έχει καταφέρει η διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς να βρίσκεται στην τελική ευθεία για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Εναπόκειται πλέον στην Περιφέρεια Αττικής να προχωρήσει στις εργασίες οριοθέτησης και διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς.


3. Έπειτα από επίμονες προσπάθειες της Διοίκησης του Δήμου τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Δήμος έχει ολοκληρώσει 10 μελέτες για αντίστοιχες συνοικίες για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, όλες εγκεκριμένες από τις αρμόδιες Αρχές. Από αυτές ήδη το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει εγκρίνει προγραμματικές συμβάσεις για τη χρηματοδότηση τριών, και συγκεκριμένα για έργα στις γειτονιές Στούντιο Α’, Ψαλίδι και Νέα Λέσβο που ξεκινούν άμεσα. Η Περιφέρεια και η νέα διοίκησή της οφείλουν να προωθήσουν άμεσα την έγκριση χρηματοδότησης και των υπόλοιπων ώριμων μελετών ώστε μέσα από ένα ολοκληρωμένο δίκτυο αντιπλημμυρικής προστασίας να δοθεί οριστική λύση στα πλημμυρικά φαινόμενα που μαστίζουν πολλούς δήμους της Αττικής αλλά και την περιοχή μας.

4. Όσον αφορά στον καθαρισμό των φρεατίων ομβρίων υδάτων, από μέρους του Δήμου έχουν τηρηθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διατήρησή τους καθαρών στο σύνολο της πόλης. Με την έγκριση μάλιστα στα μέσα Ιουλίου από το Δημοτικό Συμβούλιο του ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών του έργου «Αποκατάσταση, αντικατάσταση και καθαρισμός φρεατίων συλλογής ομβρίων υδάτων» εξασφαλίστηκαν τα απαραίτητα κονδύλια και για φέτος για τον καθαρισμό των φρεατίων πριν τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές.

4. Για την οδό Πεντέλης, καθ’ ύλιν αρμόδια είναι η Περιφέρεια Αττικής, η οποία και οφείλει να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες – έχει σταλεί και σχετικό έγγραφο- αποσυμφόρησης από τα ύδατα και διαμόρφωσης ώστε να δοθεί οριστική λύση σε ανάλογα φαινόμενα.

Όπως ορθώς επισημαίνεται και στο δημοσίευμα, από μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου έχουν γίνει έγγραφες παρεμβάσεις με τελευταία το υπ’ αριθμ. 024250 /17-04-2014 έγγραφο, αλλά και προφορικές υποδείξεις προς τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για παρεμβάσεις στο ύψος της γέφυρας προκειμένου να αποτρέπεται όσο γίνεται η συσσώρευση των υδάτων στο συγκεκριμένο σημείο. Στο πλαίσιο αυτό, επίσης, εκπρόσωπος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου στα μέσα Ιουλίου σε αυτοψία από κοινού με τεχνικούς παράγοντες της Περιφέρειας και τον εργολάβο ομβρίων υδάτων της οδού Πεντέλης, προχώρησε σε νέα σύσταση μόλις λίγες ημέρες πριν τη δυνατή βροχόπτωση. Αντίστοιχες πιέσεις έχει κατ’ επανάληψη ασκήσει και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, τακτική που θα ακολουθήσει και με τη νέα περιφερειακή Αρχή.

Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου είναι ανοικτή για μία καλή συνεργασία και με την νέα περιφερειακή διοίκηση Αττικής με στόχο από κοινού να λειτουργήσουν προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της μη αφήνοντας κανένα περιθώριο ολιγωρίας σε οποιονδήποτε  φορέα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ