2014-08-02 07:46:06
Φωτογραφία για Στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το Χρυσό Μετάλλιο του Πολυτεχνείου Κρήτης [video]
Η ανώτατη τιμητική διάκριση του Πολυτεχνείου Κρήτης, το Χρυσό Μετάλλιο του Ιδρύματος, απονεμήθηκε στον πρώην Πρωθυπουργό και Επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, για την προσφορά του στο Ίδρυμα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Ο κ. Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του ευχαρίστησε τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Βασίλη Διγαλάκη και τη Σύγκλητο του Ιδρύματος για την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου, μια διάκριση που όπως είπε είναι ιδιαίτερα συγκινητική για τον ίδιο καθώς προέρχεται από τον χώρο της παιδείας αλλά και επειδή η τιμή αυτή δίδεται στο τόπο που γεννήθηκε, στα Χανιά.

"Η Παιδεία ήταν πάντοτε στην καρδιά μου. Με απασχολούσε πάντοτε πώς θα αξιοποιήσουμε τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου μας, τη νεολαία μας", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, τόσο στα χρόνια που πέρασε ο ίδιος στο Πανεπιστήμιο, όταν έγραψε σε τηλεγράφημα στον πατέρα του "Αρίστευσα",  όσο όμως και τις προσπάθειες που έκανε το 1964 για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της χώρας.


Η ιδέα για τη δημιουργία του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά, αποκάλυψε ο κ Μητσοτάκης, είχε "μπει" ως υποσημείωση κατά το σχεδιασμό του εκπαιδευτικού χάρτη και αφού είχε αποφασιστεί η λειτουργία πανεπιστημιακών τμημάτων στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

Την απονομή έκανε ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Βασίλης Διγαλάκης ο οποίος έκανε λόγο για την σημαντική και επι μακρό χρονικό διάστημα συνεισφορά του πρώην Πρωθυπουργού στο Ίδρυμα, τονίζοντας ότι ήταν χρέος του Ιδρύματος η απόνομή του Χρυσού Μεταλλίου στον πρώην Πρωθυπουργό, έναν άνθρωπο που συνεχίζει, όπως σημείωσε ο κ. πρύτανης, να οραματίζεται την πρόοδο του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Για τη συνεισφορά του κ. Μητσοτάκη στην εκπαίδευση μίλησε και ο Καθηγητής φυσικών καταστροφών στο Πολυτεχνείο Κρήτης Κωστας Συνολάκης

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης, εκπρόσωποι του εκκλησιαστικού και πνευματικού κόσμου αλλά και πλήθος Χανιωτών.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ